Quote:
Originally Posted by Igor
Elem, ta priča oko novinarskog svaštarenja, njoj se mogu, a i ne moraju stavljati navodnici. Tvrdim da moj montažer nikada ne bi znao da mi izmontira to što mi se vrzmalo u glavi kao ja, kako kada sam radio kao novinar na radiju, tako i na TV-u.
Ne pričam o klasičnom šupačkom informativnom programu koji se od četres pete naovamo neguje na domaćim stanicama, već o specifičnom autorskom pečatu koji dolazi kao posledica da sam ja taj koji zna šta se dešavalo na terenu, vrlo dobro znam šta se sa time može uraditi, i znam kako to da uradim.
|
OK, ti voliš da se bakćeš svime time i voliš da držiš ceo proces u svojim rukama. Verujem i da si vremenom naučio da dobiješ zadovoljavajuće rezulatate, ali nisu svi novinari toliko renesansno široki, niti je potrebno da budu. Priznajem da je moje razmišljanje retro, ali smatram da novinar treba da koristi svoju pamet i znanje za pričanje priče, i da ne rasipa svoju pažnju i energiju na kontrolu zanatsko-tehničkih detalja. Ili da razmišlja da li će da napravi video rez na početku, na sredini ili na kraju pokreta. Doduše, ja sam lud pa mislim i da onaj ko je miksao pesmu ne treba da radi mastering, nego da ga prepusti nekim objektivnim ušima.
Kad bi politika bila dozvoljena na ovom forumu rekao bih i da nas je to renesansno razmišljanje dovelo dotle da imamo premijera koji se „razume” i u uzgoj paradajza i u urbanizam i u sve ostalo na svetu. Ali ovde je politika zabranjena, pa bolje da ćutim
Pozdrav,
Vasa