Može da se perforira ploča, odvisno što se želi.
Ja sam odabrao princip, da če cjela prostorija biti čim življa, sakriveni če biti samo bass trapovi u konstrukciju pa i cjela "plywood" konstrukcija če djelovati kao absorber za niske i onda naknadno sa gobo elementima da se naprave mikrolokacije za snimanje i kontrolnu sobu.
Ako misliš da nije tako vruče u redu, svakako če i 8-10cm izolacije biti nešto ali onda koristi tvrdju vunu kad ideš na tako tanak sloj i da na žalost kod takvih m2 ide mnogo materijala.
Baš sam napisao oko ploča i rezonancija, svakako, samo treba da se izračuna membranska konstrukcija na kojim frekvencijama če biti efikasna i kako pripremiti te montirati konstrukciju, da radi u niskim regijama.
Ne trebaju različite debljine.
Treba uzeti u obzir cjelu debljinu te membranske konstrukcije, npr. 2 X 16mm šperploča + izmedju limp mass materijal 5mm = 37mm, koliko kg/m2, koliki punjen airgap sa vunom, koliki je GFR vune, koliko kg/m2 ima krov, kolika prosta površina - bez pričvrščavanja pojedinačnog segmenata membrane itd.
A može i od oka ali onda češ teško znati gdje če biti membranska konstrukcija efektivna.
Quote:
Originally Posted by SumAnuT
Da li recimo ove osb ploce iseci iznutra rupe, pa da zvuk delimicno prodje u kamenu vunu, a delimicno se odbije?
Da li to ima smisla?
Sto se tice termo, evo ja sam sada gore i bez ikakve izolacije, i nije uzas ni kada su vrucine bile pre par dana tako da se tesim da ce sa nekim minimalim zahvatim biti prihvatljivo, ali razumem da izolacije nikad dosta pogotovo na potkrovlju, jedino sto sve to kosta
Da li bi se te ploce ponasale i kao akusticki rezonatori u krajnjem slucaju pa bi ubijale i malo nize frekvencije?
Da li bi bilo dobro uzeti osb ploce razlicitih debljina (ako se ponasaju kao akusticki rezonator) da bi se pokrio veci spektar?
Kako pristupiti svemu ovome bez nekih proracuna, ovo vec prelazi u ezoteriju sada 
|