Pozdrav svim clanovima foruma!
Zavrsavam projekat oko kog sam se stvarno polomio i mogu da kazem da bolje ne znam trenutno. Cilj mi je bio da uradim sto kvalitetnije i sto vise naucim radeci na njemu (o muzickoj produkciji i komponovanju, radu sa ljudima itd.). Medjutim, neke stvari su mi mutne i ne znam kako izaci na kraj sa njima pa bih vam bio zahvalan da preslusate projekat i da me posavetujete.
Evo linka za kompoziciju, nema virusa sigurno:
https://www.dropbox.com/s/kfkf4ddn6x...B1%5D.wav?dl=0
Otvoren sam za bilo kakvu kritiku, sugestiju, sta god da primetite... Zanima me i kakav Vam je opsti utisak i sta poboljsati, pre poslednjeg exporta.
Ono sto ja primecujem da je pozeljno poboljsati ali ne znam KAKO jesu zvuk basa i proces masteringa.
- Kada je mastering u pitanju, poslao sam ono cime sam ja zadovoljan ali daleko od toga da sam siguran kako to objektivno zvuci i sta sve podrazumeva mastering. Nekako kad komprimujem snimak previse dodje do toga da mi se jednostavno ne svidja i zvuci sterilno. Sa druge strane, ako ga pustim da dise malo (kao u ovom snimku, sa manje kompresije) snimak ispada tisi u odnosu na ostale.
- Sto se bas gitare tice, nisam prezadovoljan njenim zvukom. Osecam kao da bih zeleo da zvuci konkretnije i jasnije ali ne znam kako to da izvedem (pokusavao sam svasta al sam u zacaranom krugu).
- Nisam ni siguran da li ostavljati deo na kraju ili pak odudara.
PS jedino bih zaobisao pricu o snimanju bubnjeva jer sam to ostavio za drugi projekat.
Nestrpljivo iscekujem

Unapred hvala,
Aleksandar Popovic