View Single Post
Old 07-07-2016, 12:43 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Sonnox Oxford UAD 2 vs native verzija. Koji je bolji??

Moj odgovor, dakle IMHO, je da prve pare koje mogu tome da posvetim je nabavka UAD nečega što gura (na žalost napušten) Roland D dimension i La2a...

Apsulutno NIŠTA ne radi tako dobro za moju mix-konstalaciju kao ta dva plug-ina. A ima u "promocijama radova" kakav mjuz radim...

Ne kažem da neki plagovi mogu da rade ovako i onako, možda bolje, možda lošije, ali ja sam MIRAN kada su ta dva alata tu, i kada budem našao uad 1e sa ovim "paketom" po ceni koja je ovozemaljska - uzeću to...

Do tada, kuburim sa Thrillseeker LA2A... Ali ni da primiriše UAD-u...

Roland D dimension jednostavno N E M A zamenu...

Da, kažem - NEMA!

Primer gde je, osim tajne i majstorskog umeća člana Moritz-a, na kanalima bass gitare i osnovnog vokala npr., deo ukupne slike tih kanala upravo upotpunjuje UAD-ov pomenuti efekat... Skromni doprinos...
Analogni uređaj radi bolje, probao sam jeftiniji srodni Rolandov analogni uređaj, mogu misliti kako baš SDD-320 radi, ali ovde...UAD plug "tera plombe da ispadnu"...!

Dakle, briga me za faze i nule, ovo prosto radi sve što želim na način koji očekujem i ne razmišljam... Već u usnimavanju razmišljam o postavci, kroz prizmu funcija ovih uređaja, a ovi plaginovi nude utisak o tome, za daleko manje para. Ne zvuče ni sekunde kao stvarne sprave, jer im nedostaje komponenta ponašanja analognih uređaja, ali princip je tu...

Bockie is offline   Reply With Quote