Opet sam se dohvatio bele fenderice, mada tu vrstu gitara baš puno ne obožavam svirati. Evo tek koliko da se čuju ti čuveni EMG DG20 magneti, mada sam farbu namestio onako kako ja volim pa ne liči mnogo na D.G. zvuk, sad da li će se to i drugima dopasti, veliko pitanje. Činjenica je da se fednerica lako svira naravno ako je dobro uradjen setup. Eto.
Fenderica bela
Ova gitara bi se najbolje opisala kao MIX fender a evo i zašto.
Telo je od japanskog fendera iz osamdeset i neke, ne sećam se tačno od kad. Vrat je od original USA fender standarda 2001. Čivije su original fender usa. Bridge je USa fender ali sa GOTOH sedlima. Magneti original usa EMG DG20 iz 2008. Sada ta gitarica veoma dobro zvuči i lepo radi. Malo ću još da je našminkam, biće još lepša a radi ko sat. Gilmorov zvuk, može se podesiti da ima jako dobar i dug sustain, teška jeste ali ne previše. Sve se lepo uklopilo, mada se često kod naših potencira da su gitare "originalne do poslednjeg šrafa". Lepo je to ali ja ipak nemam ništa protiv ako se gitare malo poboljšaju po izgledu ili funkcionalnosti. Ali to je sve opet stvar ukusa.