B.C : - zaboravih ime programa na Amigi 500 des mogo da upisuješ mišem note
- ScreamTracker na nekom prastarom 386 laptopu
A.D: Cakewalk + Roland XP10
posle toga 2kanalno uslikavanje proba sa neke PA mixete na SoundForge, Acid i Vegas, Fruti, Reason i na kraju se smilovo na Cubase SX1.
U međuvremenu počo da šegrtujem na RADAR 1 hdd snimaču + Amek Big by Langley mixeti, da bi par godina kasnije sa pojavom SX3ke i Autotune-a, doneo komp u taj studio, pa preko spdifa sa SoundBlastera lopatao sa Radara na komp.
Na kraju razočaran u jednu neuspelu novogodišnju ljubavnu aferu, teram Jagodića iz Lyre da mi 31decembra u 5 popodne otključava radnju u Francuskoj jer oću kupim RME9632 (umesto puta u Budimpeštu).. e odatle je posle sve već išlo mnogo brže
P.S: anegdota oko mog približavanja tom studiju u kome sam prvi put video full profesionalnu opremu, rad i klijente - pravili smo žurku povodom 5godišnjice (tada) studija za probe i pozvali sve viđenije bendove da svrnu. Klavijaturista jednog od tih bendova (tada snimatelj u tom studiju), meni najbliži po godinama, je profesionalnim manirom odvojio i na rukama odneo kući drugaricu, posle čega se na telefon i SMS javljao dosta češće i sa puno više entuzijazma, sasvim dovoljno da ja kroz tako "odškrinuta" vrata studia zaglavim stopalo, na naredne 3 god

(imena aktera poznati redakciji)