View Single Post
Old 06-05-2016, 12:08 AM   #6
Max D.
Junior Member

Default Re: control surface...

Evo baš danas sam imao priliku da isprobam X-touch i Icon Qcon (oba su u ponudi u Artistu).. X-touch je oko 85, Qcon oko 70 a X-touch Compact nesto oko 65 crvenih, čisto zbog reference.

Qcon je ogroman, težak, aluminijumski, koliko uliva sigurnosti toliko se na njemu vidi i "if pare=x then muzika=x", tehnički ima sve kontrole kao i (veliki) X-touch, uz (malo) bolji ekran i mogućnost da se doda audio interfejs.. sa druge strane ogromantan je i baš zauzme mesta na stolu, između svega na njemu ima više razmaka, nekom to prija nekom ne.. završna obrada je diskutabilna, primetio sam nekoliko nedovoljno obrađenih ivica, loše isečenih rupa, 2 dugmeta koji se pomalo zaglave, pot za sluške je kriv i tako tih detalja ali ono što me je odbilo od uređaja je što mi se u sat vremena testinga desilo jednom da se zaglupi (solo/mute red dugmića se zakuca i traži reset svega), i što je mapiranje ("programiranje") urađeno sa par krupnih propusta - najveći je to što u EQ modu potovi kontrolišu dva parametra (Q i freq), što je velik minus za nešto što je kao završen proizvod i kao treba da radi sve iz kutije.. da se ogradim, moguće da neki noviji firmware ispravlja ovaj problem, ne znam.

Sa druge strane X-touch, mnogo manji uređaj, nije od aluminijuma nego od one kul plastike (jeste plastičan ali mi se čini čvrst), radio sasvim okej i nije pravio probleme, jog mu malo ne uliva poverenje ali šta sad, displeji su mu katastrofalni (ugao vidljivosti da bukvalno moraš visiti iznad), fejderi nekad ne uhvate touch baš kako valja ali generalno se sve sasvim okej ponašalo..

Eto, taj Qcon je jeftiniji ali (po mom mišljenju) baš ne uliva poverenje, X-touch je skup previše za ono što nudi, Platform M ima samo fejdere i osnovu transporta, eventualno da uhvatiš neki stari BCF sa oglasa ili negde gde čiste lager? Ako ti ne treba osam fejdera, postoji par proizvoda sa po jednim (Presonus FaderPort i slično), ako ti ne trebaju motorizovani fejderi, Novation ima par dobrih sprava (za neke sam čitao da od nedavno podržavaju MC ili HUI protokole).. eto raspisah se kao krava, valjda sam i nešto pametno rekao
Max D. is offline   Reply With Quote