Quote:
Originally Posted by obicni user
Vase misljenje, je li doslo do zasicenja u muzickoj industriji. Bez obzira koliko kvaliteta u tehnickom smisli napredije ipak nema nekog pomaka. Nekad imam osjecaj da se ide na ono ima se-moze se.
|
Ima sjajnih radova i danas koji se ne reklamiraju, pa moras "kopati", nadje se i dalje genijalaca raznih zanrova, mada manje po mom misljenju...kvantitet sve vise bezi kvalitetu u kompletnoj umetnosti i oko nas inace u svakodnevnom zivotu, pocev od kasirke koja ne ume da odgovori na moje "dobar dan" ili "hvala, prijatno/dovidjenja"...
Quote:
Originally Posted by obicni user
Ne ulazim u kvalitetu necijeg rada, ali jeste li uvijek zadovoljni pjesmom koju radite odnosno koju ste napravili. Ne mislim na vas udio nego na samu pjesmu koja "bi trebala biti hit". Ili jednostavno radite svoj posao.
|
Vecina samo radi svoj posao (pricam za popular music)...ako vidi da moze da utice na pesmu utice, ako vidi tvrdoglavca/polu "zvezdu" na Balkanu u principu manje/vise cuti i radi da ne bi izgubio klijenta (cast izuzecima koji biraju i pitaju se za mnogo toga).
Ovo govorim iz licnog iskustva: Ono sto sam/gde sam radio/asistirao "u struci" sa normalnim (ima i budala od ljudi koji veze nemaju, bas na nekim televizijama sam ih sretao, a ljudi rade godinama) aranzerima/producentima/toncima(danas sam u drugim vodama gde se zaradjuje za hleb redovno svakog meseca

). Muzicari koji su u nekim normalnim vodama su spremniji za kritiku, hoce da saslusaju i razmisle o istoj, da "odlezi komentar" sto se kaze. Opet sretao razne i izuzetke...nema bas nekih pravila, ako sagledam duzi period.
P.S. - Ovakvu temu imamo jednom godisnje

, nije kritika, samo konstatujem

.