View Single Post
Old 10-04-2016, 05:21 PM   #18
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by lakir View Post
Vidim da je tema starija ali nadam se da ce se naci neko da pomogne i odgovori
Koristim Pro Tools 10 a kao interface i kontroler koristim Digi 003 Console. Planiram da menjam Digi 003 za Focusrite Control 24 pa me interesuje par konkretnih stvari koje nisam uspeo da izguglam
Da li PT 10 podrzava Control 24 s obzirom da je starija sprava?
Sta mi jos od hardvera treba da bih koristio preampe sa Control 24 tj.sta mi je potrebno uz Control 24 da mogu da radim multitrack recording (ako se ne varam ima 16 preampa tako da mislim na snimanje 16 kanala)?
To su za sada informacije koje su mi najvaznije da bih znao da li da se uopste upustam u tu zamenu...
Nadam se da ce se naci neko malo iskusniji da mi odgovori
Hvala
Pozdrav

- Control24 radi do v10. Vec verzija 11 ne radi.
- Digi003 je i interfejs i kontroler. Control24 je samo kontroler (iako ima analogni deo, on nema interfejs).
- Tih 16 preampa moras da uteras u neku zvucnu kartu. On je sustinski pravljen za HD sistem (znaci Mac sa Core i Accel karticama). Znaci uguraj se u neku zvucnu kartu ako vec ne planiras kupiti HD sistem. Sreca je ta sto od v9 Protools podrazumeva i drugi hardver, ne samo Digijev, pa mozes sklopiti sebi svoj setup nevezano za HD.
Drugim recima - digi003 ima i kontroler i interfejs u sebi. Ako ga menjas za Control24 dobijas samo kontroler, treba ti jos i interfejs.

Eto brzinski.
PozZ
Bitch is offline   Reply With Quote