View Single Post
Old 09-03-2016, 05:21 PM   #25
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Presonus Studio One 3.2

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ne znam da li si rekao isto sto i ja, ali citajuci po GS-u (jer me S1 jako zanima), sam naisao na to da korisnici govore da kada stavis console FX na bus on ne dodaje saturaciju na individualne kanale (kako je reklamirano) nego samo na bus grani, a na individualnim kanalima dodaje samo cist gain, pre-insert.

Takodje se zale da je crosstalk neupotrebljiv. Evo sta kaze neki lik:

This implementation is also flawed. Try put it on the master bus, and the crosstalk will spill into all channels you have in the session (everything bleed into everything = chaos).
I imported a kick into track 1, added 80 empty tracks (all routed to the master bus)........................ And watched it bleed the same amount 80 tracks down the "console".

Crosstalk used to bleed into x nr of neighboring channels, NOT in equal amounts into all console channels.
Kao prvo (što sam već napisao), taj video za Console Shaper je potpuno nejasan i svodi se na „WOW, huge difference!” Nigde ne piše šta to stvarno radi.

Drugo, to što ljudi mere, testiraju, null-uju i rade štatijaznam šta... nema nikakve veze. Nisam inženjer niti se razumem u dizajn miksera, ali iz iskustva se sećam da crosstalk na pravom mikseru postoji i između susednih kanala, i između kanala na sabirnici (L/R, quad, koliko god ih bilo). Pa eto, ovo je efekat namenjen sabirnici, molim lepo

Ista je stvar sa svima omiljenom saturacijom. Ponovo sam preslušao onaj promo, i kaže lepo kaže čovek: postavite ove parametre pre nego što počnete da nameštate EQ, inserte itd.

U suštini, niko od nas ne priča o nečemu što je sam probao, nego o testovima koji su ko zna kako urađeni i (još važnije) ko zna kako prepričani.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 09-03-2016 at 05:49 PM.
awacs is offline   Reply With Quote