View Single Post
Old 07-03-2016, 06:13 PM   #9
Haxli
Pro Member

Default Re: Masta Ace - Disposable Arts (Official Album Documentary)

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Tako je Die Ageless, s tim sto su snimci koje mi je slao bili stvarno bulja, i na youtube-u nigde nema dobar rip.Kad smo bili radili taj album (radili smo i jedan mixtape pre toga), objasnio sam mu kako "veliki" loudness utice na zvuk, i pustao sam mu level matchovano stare pesme sa nekim modernim, covek je instant shvatio o cemu se radi, i taj album s obzirom da sam ja radio i kvazi mastering uopste nije guran, limiter je tu bio na kraju "mastering" lanca samo da uhvati najjace peak-ove, pa su pesme tako izmedju -14 i -12 rms-a, pa se malo na udarcima oseti taj "push" u basovima , a da smo morali da ga gnjecimo, bila bi katastrofa, jer su snimci stvarno bili losi... Steta sto je umro covek, on je inace rodjeni brat Bronze Nazareth-a, kog isto za malo da dobijem da miksam (navodno po Kevlaarovim recima gotivi sta radim jer je masa beatova njegovo), a neki njegov homie mu radi mix i ovaj ne moze da ga zaobidje...
"Nashao" sam album, nisam nishta slushao na yt
Nisam gledao (niti analiziro) al meni je ovo skroz opushteno (dinamichki) i po nekom da kazem mome ukusu...
Da kazem "na uvo"... volim kad kad ja slusham muziku a ne kad muzika napada moje ushi...

hm shta znam, deluje mi kao da je moglo da je moralao da se gnjeci, nekih 20 do 30%
i da ne bude bash katastrofa... deluje mi kao da bi opet ostalo kud i kamo da dishe, pogotovo u odnosu
na "moderno" gnjechenje... al drago mi je da nije i da je ostalo ovako kako jeste...

npr to mi smeta (negde vishe negde manje) kod Apollo, voleo bi da (bash zbog bass-a) da
se vishe pomera i da vishe pesma dishe... al jbg... opet radije njega slusham nego neke druge xe xe

Dosta slushalaca ali i muzichara/izvodjacha (shto je najgore) nema pojma shta gubi ustvari...
jer im niko nikada nije "pokazao" al kontam da ima i onih drugi... kojim je pokazano ali ne zele
da budu "tishi" od ostatka sela

Za Bronze Nazareth i za Wisemen ekipu sam chuo, al mi Kevlaar 7 nije ostalo uglavi... mada ja sam inache
katastrofa sa pamcenjem imena izvodjacha... al zapamti (krete - ja) pesmu al izvodjacha jok - katastrofa znam!
npr We Gon Make It feat. Solomon Childs, mi je extra poznata... al odakle, ubi me...
Do juche nisam znao ko je jbg al RIP Kevlaar 7, ostali smo uskraceni za neke nove dobre albume...

Quote:
Skoro sam miksao jedan album, dvojac iz Bruklina, Sean Price-ova da kazes "deca", i ta stvar sa Price-om na albumu mi je jedna od najdrazih tog tipa hiphop-a koje sam radio, ali i ako su beatovi neke moderne 90e, ja sam zeleo da zvuk bude taman, da vokali legnu u te bubnjeve kao u jorgan, ali reperi su insistirali na tome da ima manje bass-a, vise vokala, vise visokih itd, da bude preglasno...
Mogo bi nekada da bacish i neki tvit o tome, ne bi ti hmm ispala slova iz tastature, zar ne?
Moram da "hejtujem" da bi bila prava represka tema LOL-china...
jbg Dr. Dre - novi album sindrom...
hmm da sluchajno ta pesma nema i spot?

Quote:
Izgleda da samo mi koji analiticki slusamo muziku i bavimo se njom cujemo to "nesto", repere izgleda za to nije briga.
Na kraju to mu tako dodje, stim shto sam ja siguran da mnogi to i ne mogu da chuju jer su ushi "unishtili"
godinama slushajuci preglasnu muziku na bubica...

Quote:
Odlicno mi zvuci Ugly Heroes, poslusacu ga, imao sam cak prilike da miksam Verbal Kenta, na jednoj ili 2 pesme nisam siguran, isto ova ekipa iz Bruklina i Rockness iz Heltah Skeltah cini mi se da je bio na tim pesmama, samo sto to nisu bile trake za album, nego neki mixtape-ovi pa sam im samo sredjivao vokale preko 2treka
Jel to ona pesma gde je Pete rekao DZanZoo? Jel to beshe on rekao to mi je bilo genijalno...

Oooo da! Ugly Heroes
E da, ovo sam "izostavio" kad sam kopirao... mozda ti se i ovo svidi...

Guilty Simpson & Apollo Brown - Dice Game (Full Album)
https://www.youtube.com/watch?v=O23LZ4QMtlg
Haxli is offline   Reply With Quote