Quote:
Originally Posted by Haxli
|
Tako je Die Ageless, s tim sto su snimci koje mi je slao bili stvarno bulja, i na youtube-u nigde nema dobar rip. Kad smo bili radili taj album (radili smo i jedan mixtape pre toga), objasnio sam mu kako "veliki" loudness utice na zvuk, i pustao sam mu level matchovano stare pesme sa nekim modernim, covek je instant shvatio o cemu se radi, i taj album s obzirom da sam ja radio i kvazi mastering uopste nije guran, limiter je tu bio na kraju "mastering" lanca samo da uhvati najjace peak-ove, pa su pesme tako izmedju -14 i -12 rms-a, pa se malo na udarcima oseti taj "push" u basovima , a da smo morali da ga gnjecimo, bila bi katastrofa, jer su snimci stvarno bili losi... Steta sto je umro covek, on je inace rodjeni brat Bronze Nazareth-a, kog isto za malo da dobijem da miksam (navodno po Kevlaarovim recima gotivi sta radim jer je masa beatova njegovo), a neki njegov homie mu radi mix i ovaj ne moze da ga zaobidje...
Skoro sam miksao jedan album, dvojac iz Bruklina, Sean Price-ova da kazes "deca", i ta stvar sa Price-om na albumu mi je jedna od najdrazih tog tipa hiphop-a koje sam radio, ali i ako su beatovi neke moderne 90e, ja sam zeleo da zvuk bude taman, da vokali legnu u te bubnjeve kao u jorgan, ali reperi su insistirali na tome da ima manje bass-a, vise vokala, vise visokih itd, da bude preglasno...
Izgleda da samo mi koji analiticki slusamo muziku i bavimo se njom cujemo to "nesto", repere izgleda za to nije briga.
Odlicno mi zvuci Ugly Heroes, poslusacu ga, imao sam cak prilike da miksam Verbal Kenta, na jednoj ili 2 pesme nisam siguran, isto ova ekipa iz Bruklina i Rockness iz Heltah Skeltah cini mi se da je bio na tim pesmama, samo sto to nisu bile trake za album, nego neki mixtape-ovi pa sam im samo sredjivao vokale preko 2treka