Quote:
Originally Posted by Jan
Veruj mi da cackam svaki parametar
Al eto, dao si mi odgovor, uvek sam imao utisak da moram vise da dodam kad god bi ih koristio ...
Al evo sad nesto sto ne mora nuzno da bude u moju odbranu, juce gledam ovaj CLA tutorial sto je Slate izbacio i upravo, svaki reverb je LX480 u projektu (mada reverb i nije toliko bitan u tom miksu po mom misljenju), i on objasnjava zasto EQ-uje pre reverba na FX kanalu (gle cuda?), i pustio je taj neki dobos koji je ulazio u FX kanal i kao ugasio EQ i kaze (Where's the reverb gone?) i dodao da bez pre-EQa mu se reverb gubi ... Apsolutno isto iskustvo i osecaj imam i ja 10 godina unazad od jucerasnjeg dana kad sam video "mesiju" kako to radi, moje shvatanje je da to ljudi rade dekadama u nazad, cak Pensado taj pre-eq na FX kanalu zove "Abbey Road trick" i kao na Bitlsima su ga jos radili
|
Dobro, i ja to radim ponekad, uglavnom hipass. Uzgred, kad smo već odvukli temu u ovom smeru, još jedan trik je da staviš reverb na insert, pa ceo taj DRY/WET miks u kompresor. Jeste malo pipavo za podešavanje, ali na kraju se isplati
Pozdrav,
Vasa