View Single Post
Old 26-02-2016, 11:31 PM   #16
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: ValhallaDSP Plate

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Zasto je vazda ista halabuka od price kad se pomenu VST reverbi meni nije jasno... Te ima gustine, te nema gustine, te je imao gustine u septembru a sad mu nesto fali... Mozda je u stvari do vlaznosti vazduha ili temperature a ne do njih?

Salu na stranu, ili ja konkretno nisam ljubitelj produkcije gdje su reverbi ono bas dominantni pa mi i nije toliko bitno, ili vi svi pravite neku muziku iz 80tih

No vjerovatno ima i jednog i dugog u jednacini..

Kad prisarafim doticni efekat kako mi se svidi, obicno (ne po striktnom pravilu) posegnem za eq-om posle njega na fx traci (ili saturatorom ili dilejom da se 'prepletu) ne bih li ga uglavio u kontekst. I budem poprilicno zadovoljan cesto.

I pravo da vam kazem, to postignem i valahallom, i alitiverbom, i lexiconom, i Lx-om 480 a ponekad i reverbom b iz cubasea u zavisnosti od karaktera koji jurim.

Sad... Shvatio bih da svi radite muziku ala Dianna Krall sa lupam klavirom i glasom, neke selin dion vokale ili kamerne orkestre.

Eto, nemojte se ljutite, ja sto na um to na drum
Hej Rhino stari !

Naravno kad je rep u pitanju koji dominantno radim, tu moze bilo koji reverb samo za neki prostorcic itd... Ali pricali smo vec o tome ti i ja... Dugacki, prenaglaseni lush reverbi se vracaju na velika vrata, na bilboardu je sve potopljeno u reverbima i dilejevima i flendzerima... Ja sam fan dry produkcije, bez reverba ili sa neprimetnim reverbom totalno, al sta da se radi

Skoro sto sam radio miks za neko inostranstvo jedini zahtev je bio "Please, make vocals more wet", i onda sam preterao pa je stigao jos jedan zahtev "More wet", onda sam potpuno preterao i oni su bili srecni

Evo recimo jednog post-a sa Gearslutz-a gde lik analizira trenutnu top listu, sve je u reverbima:

https://www.gearslutz.com/board/11464665-post4.html

Evo cisto ilustracije radi, stavicu neke linkove:

Last edited by Jan; 26-02-2016 at 11:36 PM.
Jan is offline   Reply With Quote