Reaper apsolutno moze da uradi sve sto zamislis... Svaku precicu, komandu, pa i izgleda mozes da prilagos kako zelis...
Primera radi mozes da ga namestis da izgleda kao Cubase, ima nekoliko skinova za Cubase like, ima i za Pt, Logic like...:
Ili White Tie (covek koji je radio GUI za mnoge poznate plaginove Slate npr, pa i za Reaper Imperial je veoma poznata tema
Ima najbolji time stretch ubedjivo, koji se mnogo lako koristi u projektu, moj prijatelj koji je zakleti PT korisnik kad je video kako editujem u Reaperu, bukvalno je zinuo, otvorio vilicu.
Pazi recimo ovu magiju:
Ili ovo, ide step by step pa deluje sporo, ali nije kad se savlada, plus nigde nisam cuo zaista bolji stretch:
Ruting, sve u sve, VCA faderi, stabilnost... Kad pukne plagin, nema da pukne aplikacija, nego ti kaze, taj i taj plagin je puko i nastavi da radi, dize se za sekund...
Zbog svega toga sam bio uporan da ga nateram da proradi kako treba i ako sam se mesecima unazad zalio na performans.
Molim nekog moderatora da smanji ove slike ako je ikako moguce, nikako to ne umem da uradim, uvek napravim katastrofu