Ja isto mislim da tu ne bi bilo neke velike računice, barem koliko iz vlastitiog iskustva vidim koliko ima ulaganja u neke stvari i konstantnog popravljanja i servisiranja. Dodatno - uvijek kad nabaviš neku novu spravu ti treba neko vrijeme da se upoznaš s njom i probaš izvuči maksimum, pa sad tko bi i kako koristio te sprave na tjedan-dva je isto upitno. Makar moram priznati da je i meni ideja "provlačenja" prostrujila kroz glavu, ali ne za kompresore jer tu stvarno ima milijun postavki, ali recimo za ove jednostavne reverbe koje imam tipa EMT 140 i AKG BX15. Oni na sebe nemaju nešto puno postavki osim duljine trajanja (ok, AKG ima i neki bazični EQ, ali to se i naknadno može složiti). Pa eto ako nekog zanima, možemo probati traku-dvije nečega provući kroz ta čuda sa različitim vremenskim postavkama i sve wet

Zapravo, baš ću u nedjelju probat stavit EMT vs UAD EMT - uzet ću neku traku bubnja i "provući" kroz iste postavke. Jedino što, naravno, u slučaju "prave" opreme mora proći jednu konverziju više, ali imam odličan konverter, pa ne bi smio biti problem

Može se igrati i provlačenjem kroz traku, makar je tu puno efektnije snimati na traku. Ali bilo je nekih dobrih rezultata kad smo miks potjerali jako na traku