@vasa ...da! bukvalno su bila prisutna dva tehicara u pomenutom slucaju, dosli kombijem koji izgleda unutra ko montazno vozilo, jedan fizikalac, sto kazes cuvar, i jedan poznat fotograf/snimatelj sada vec malo stariji, da ne imenujem, radio kao direktor fotografije na brojnim projektima, s kim sam imao tad prilike da malo popricam u pauzama, koji me je veoma prijatno iznenadio svojim ponasanjem, jer je bio otvoren za svaku vrstu sugestije, iako je decenijama u poslu a mi se prvi put susrecemo, apsolutno bez ega, a toliki renome i saradnje po filmovima itd...vrlo prijatna osoba, iako je to za njega bilo bukvalno kao kad mene neki bend iscima da im snimim probu kroz mixer i eksport pa se jos cude kako dobro sviraju jer nisu znali da je to moguce... to je njemu bila shtenja

u nijednom trenutku se nije poneo kao da je on jedini koji zna time da barata, ali mi je definitivno otkrio, da ta jedna renta, je toj firmi maciji kasalj, pomenuo je neke projekte koje su radili pa se ispostavilo da imaju od svake opreme duplikate, to su red kamere, soni, canon 5d, objektivi, rasvete, kranovi i da paralelno sa tim snimanjem, u isto vreme se iznajmljuje oprema za snimanje jednog filma... televizija u malom prosto receno... i na kraju ti pokaze snimak quadkoptera i red kamere privju iz neke reklame... zlo...jos jednu stvar koju mi je spomenuo to je da jedina filozofija je bila da su uleteli u pricu u pravo vreme na pravom mestu... ulozili novac u ono sto tek cveta kod nas, danas svi sa estrade zele te kamere i kadrove, ogromna lova se okrece i upala im kasika u med...vec su odavno isplatili svu opremu, i sad samo sljakaju...
a ovo sto kazes vaso za iznajmljivanje zasebno svakog dela, u ovom slucaju je bilo tako, iako firma ima ponudjene standardne pakete, ekipa je bila zahtevnija i otvoren put kad vec imas sponzorstva, te je shodno time ugovor bio posebno radjen. Jeste cepidlacenje ali bukvalno svaki difuzor, puta 4, pa objektiv taj i taj puta 1 itd.. a ovo dal iznajmljuju fizickom licu to vec nisam siguran jer je avans preko firme uplacen koja je bila ujedno i sponzor...
nego, on topic, kad bi ja imao recimo 10ak nojmana, iskreno, ne bi mi bilo mrsko da iznajmljujem 1 dnevno za 100-200 e

pa i to je sprava ko svaka druga, nije isusova ruka majkumu