Quote:
Originally Posted by obicni user
Iako izgledam ko glavni spamer i troler na forumu ipak me čitanje ovih vaših rasprava dovodi u situaciju da učvrstim status. Naime nakon niz rasprava o problemu s 120 kanala u Reaperu, interesira me kakva je to glazba na 120 i kusur kanala. Čemu to služi. Jel netko razazna tih sto i nesto kanala u pjesmi ili...
Jel tu svaki element bubnja, svaka harma, svaki stih na svom kanalu ili...
|
Ja verujem da vecina moderne pop/dance produkcije bije na 100-inak kanala.
Pa pogledaj ovo, lik miksao svetski hit i stavio je proces online, na prvo slusanje deluje kao minimalizam, ne vise od 15-ak kanala (sto i on kaze na pocetku negde), a ono samo instrumental je na 50-ak kanala, srecom pa su strofe rep inace bi opusteno udarilo u 120 kanala (mada nisam siguran da sad nije), da je pevanje i da ima vise pratecih na refrenima, bridzovima itd koji svi zahtevaju drugaciji procesing, jer danas se cesto, osim muzicki, refreni i ostali delove pesme i tretiraju produkcijski i zvucno drugacije od ostalih elemenata, , pa grupe, pa FX kanali...
EDIT: zapravo 109 kanala sve ukupno ima, pesma koja zvuci kao da nema toliko... Koliko onda imaju one gde se cuje da ima puno