02-01-2016, 04:34 PM
|
|
Pro Member
|
Re: Analog summing na "običnom" mikseru?
Quote:
Originally Posted by HeatMan
Mi u modernoj popularnoj muzici imamo manje dinamike.. Radi poente, banalizovaću i reći da je to maksimum 12 db dinamike, što su 2 bita. U ta dva bita bi trebalo da stane mnogo informacija, i konstantno se dešava gužvanje i zaokruživanje na najbliže cifre. Analogiju boli dupe za dinamiku samo ako je iznad šuma, i ako je ne teraš u crveno.
Nisam to ni rekao. Ne postoji "dojajator", niti su summing boxovi to. Najbolje bi bilo da se svaki stage radi na način na koji bi trebalo. Napraviti dobar sound od početka, oblikovati ga, i napraviti još boljim u mixu. Ako na kraju sve to sabereš i ne dobiješ ono što si radio, onda imaš problem sa sabiranjem. To je poenta. Iliti ako sve vreme radiš i dodaješ stvari koje ti npr klijent traži ili pesma zahteva, a to kreće da se gužva sa drugim stvarima, i ni jedan eq, reverb, saturator, ili čak promena boje instrumenta ti ne pomaže, onda se uhvatiš kako sediš i pokušavaš da rešiš problem koji ne možeš rešiti. Ubijaš svoju kreativnost, a u očima klijenta ćeš ispasti nesposoban i bezobrazan što nećeš da pratiš njihovu volju iako sam znaš da nije tako.
|
izvini ali ja ne verujem da su ovi problemi neresivi ITB, zato i postoji sidechain, paralelna kompresija i automatizacija. Losi aranzmani/farbe/snimci su sasvim druga prica. Sto se sabiranja tice tu nemam problem jer ne radim DA konverziju tako da necu na tu temu.
|
|
|