View Single Post
Old 02-01-2016, 04:17 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Analog summing na "običnom" mikseru?

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
Što se tiče jittera, one znam što si se njega uhvatio kad je to samo jedna od stvari koju sam rekao. On se rešava boljim klokingom, koji sam pomenuo ranije jer sam pitao da li se slažu da postoji razlika i potreba za boljim clockom ako se radi digitalno, pa sam pomešao trista stvari od jednom u rečenicu...
Pa jbt, zar sam ja kriv što ti turaš babe i žabe u istu temu?

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
Mi u modernoj popularnoj muzici imamo manje dinamike.. Radi poente, banalizovaću i reći da je to maksimum 12 db dinamike, što su 2 bita. U ta dva bita bi trebalo da stane mnogo informacija, i konstantno se dešava gužvanje i zaokruživanje na najbliže cifre. Analogiju boli dupe za dinamiku samo ako je iznad šuma, i ako je ne teraš u crveno.
Kakva te „dva bita” spopala, bolan ne bio Ne slušamo mi nikakve bitove nego ono što D/A konvertor isporuči pojačalu i zvučnicima. Tvoj posao kao miksadžije je da složiš taj zvuk kako znaš i umeš. Ako bez analogne sabirnice ne umeš da napraviš zvuk koji ti prija, a ti je kupi. Uostalom, logično je da svako sebi kupi ogledalo u kome će se samom sebi dopasti

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 02-01-2016 at 04:19 PM.
awacs is offline   Reply With Quote