View Single Post
Old 15-12-2015, 11:48 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Problem sa zvucnom karticom / laptopom?

Quote:
Originally Posted by Float View Post
@Bockie

Hvala ti puno! Olaksao si mi. Nema se puno para, a covek odmah pomisli na najgore.

Sad malo googlam o zameni potenciometra, i stvarno nije redak problem neujednacen ton pri niskim nivoima.

Interesuje me, ako budem resio da ga menjam, da li da pazim na kvalitet potenciometra, posto neki pisu da ima uticaja na kvalitet zvuka?

Ima. Ali ne u meri u kojoj će od jeftine karte napraviti čudo ili obrnuto.
Opet, nemaš puno izbora. Nećeš uvoziti jedan komad iz Japana ili USA, koštaće "više od cele karte", pa si oslonjen na domaće uvoznike.
Dakle, najjeftinije. Osim opšte sreće da nađeš i jedan odgovarajući (sa istom oznakom i atributima) možda eventualno naletiš na još jedan malo skuplji od najjeftinijeg, koje i sama fabrika koristi.
Dakle, nov je, pa će da svira neko vreme i to je tako...

Ne zato što smo to "mi", nego smo malo tržište, nema niko račun da drži 8 vrsta potenciometara koje će prodavati 9 godina...

Drndaj postojeći u pozicijama u kojima radi, polako, pomaže i da vrtiš pot svaki put pre upotrebe od min ka max poziciji nekoliko puta, odsečno zoom-zoom 20-30 puta, naleti prašina koja se tako donekle da ukloniti.
Često to ponovi, ili čak "kontakt sprejem" istretiraj (to je bar mogao taj u servisu, čisto da pokaže dobru volju a izazove cool utisak, al ajd)...

Bockie is offline   Reply With Quote