Quote:
Originally Posted by obicni user
Skinuo i instalirao valove da probam, slijedom razlicitih tema po forumima. I stvarno izbor preseta mijenja stvari na kanalu. No isto kao sto sam probao tako i obrisao.
|
Kad već pominješ Waves, možda si ih obrisao pre vremena. Njihovi pluginovi osim preseta imaju i dobro i temeljno napisane Help fajlove sa objašnjenjima rada svakog pojedinačnog dugmeta. Recimo, Help za True Verb (koji je inače odličan reverb sam po sebi) ima celu sekciju o svakom pojedinačnom parametru, sa natuknicama kako da otkriješ šta koji od njih radi. Veliki broj tih parametara nalazi u
svakom digitalnom reverbu ili nekom drugom pluginu, besplatnom ili ne. Takoreći, dugoročna korist
Pozdrav,
Vasa
P.S. Da bih se koliko-toliko vratio na temu: jedna od razlika između besplatnih pluginova i onih koji su badava je u tome što proizvođači besplatnih stvari nemaju odeljenja za pisanje detaljnih tutorijala, dizajniranje GUI-ja, timove koji procenjuju da li je vreme za novu verziju plugina, službe koje klasifikuju korisničke primedbe i prosleđuju ih tim pomenutim timovima za procenu, PR službe koje se bave
endorsmentom... svašta nešto.