View Single Post
Old 10-11-2015, 12:07 PM   #368
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Besplatni VST & DX efekti

Quote:
Originally Posted by obicni user View Post
Zapravo imas pravo. Uplicem se gdje nije mjesto
Pitanje je bilo za misljenje. Ja osobno trudio sam se koristiti free stvarce jer mi se nije dalo svako malo reparirati komp od smeca kojeg su unosili razni bandleovi. Danas me zadovoljava ono sto je u davu koji koristim. Isto free, jedino sto se redovito pravim lud pa obrisem registre pa je opet free trial koji full radi. A i to mi je previse
No dok sam isprobavao te free plagine najcesce su bili poprilicno komplicirani pa nisam uspio nista izvuci. A i puno puta su postojali preseti koji nisu unosili nikakvih promjena u zvuk. Za razliku od npr vejvsa koji jesu i to jako "cujno"
Takva je ljudska psiha, ako je neÅ¡to besplatno, verovatno je bezvredno, za razliku od nečega Å¡to puno koÅ¡ta. Naročito ako neko nema jasan objektivan način da proceni da li neÅ¡to valja.
PoÅ¡to waves-e sigurno nisi kupio, onda za tebe možda većina free pluginova nema značaj, Å¡ta će ti besplatna opcija kad imaÅ¡ besplatno skupu opciju? DoduÅ¡e, mnogo besplatnih pluginova je nastalo iz ruku jako sposobnih ljudi, i odlično rade. E sad, na nekom nivou znanja koji ti imaÅ¡, postavlja se pitanje zaÅ¡to bi gubio vreme na čačkanje pluginova. Verovatno bi bilo pametnije, da kad si već instalirao waves-e, ograničiÅ¡ sebe samo na jedan ili dva tri plugin-a svake vrste, jedan ili dva kompresora, jedan ili dva EQ-a itd. Tako ćeÅ¡ naučiti da radiÅ¡ vremenom sa njima. Å*to je u ovom trenutku verovatno bitnije za tebe nego da razmiÅ¡ljaÅ¡ Å¡ta je bolje.
Dushan_S is offline   Reply With Quote