View Single Post
Old 04-11-2015, 08:32 PM   #29
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Produkcija VSTi VS AUDIO ? !!

Quote:
Dušane, mislim da si trunčicu preopširan u svojim izlaganjima. Preveliki broj reči samo smeta da se predstavi suština.
Možda jesam. Ili je možda i stvar ukusa, znaš ono, kao punk rock i prog rock. Neko ne ume da ispriča šta ima na instrumentu za 3 minuta

Quote:
Ovo je tvoja privatna konstrukcija. Niti sam rekao, niti mislim da je istina negde između.
Apsolutno, to je moj utisak u vezi tvojih komentara. Ne mora biti tačan.

Quote:
Naprotiv, mislim da je istina mnogo šira i komplikovanija od teze da svako treba da se trudi da napreduje.
Možda jeste, ali postoji još nešto što se tiče prirode dijaloga i komunikacije. Da kažem to što mogu jednostavnije:
Šta misliš, da li bi moglo frustrirati našeg sagovornika ako svaku njegovu tvrdnju, doživljaj ili viđenje "dopunimo" svojim stavom, često suprotstavljenim, jer smatramo da je istina "mnogo šira i komplikovanija"? I da li po tebi postoji bilo šta, apsolutno bilo koja tvrdnja na koju ti ili ja ne bi mogli da smislimo šta da dodamo jer vidimo da to ipak nije cela istina? Da li je uopšte moguće saopštiti "celu istinu", u jednom post-u, jednom članku, pa i jednoj knjizi?

Dakle, ne znam da li dobro objašnjavam - nije stvar u činjenici da li nešto nije cela istina, kako si rekao - već da je tehnički nemoguće smisaono pričati o bilo čemu na taj način jer uvek možeš na nečiju tvrdnju pronaći da nešto fali da bi to bila "šira i komplikovanija istina". To može obesmisliti komunikaciju. Tako u ovom konkretnom slučaju, ja sam rekao nešto ne zato što ne mogu videti da postoji neka druga strana već zato što tako osećam - i zato što svaka istina po meni ima jedan svoj nivo na kome funkcioniše. Putem filozofskog pogleda na svet, možeš otići jako daleko u relativizaciji nečega. Tako na jednom nivou, da - svi se mi usavršavamo na svoj način, svi mi nečemu težimo, na jednom dubokom, možda spiritualnom nivou Ajnštajn i Mimi Oro imaju isti poriv da se samousavršavaju u sebi. Ali na jednom drugom nivou, možda je takvo filozofiranje i relativizacija po svaku cenu - samo zato što eto - besmisleno. Takav je moj utisak.
Ujedno, daću sebi slobodu da pretpostavim da je možda takav pristup ono što neko može doživeti čak kao neku vrstu intruzivnog ili nadmenog ponašanja pa je zato možda Suicide Silence tebe doživeo kao nekog ko ti po mom uverenju - nisi u stvarnom životu. Ponovo, jako se izvinjavam ako bilo šta što sam rekao zvuči kao neko nadmeno pametovanje ili osuda, samo bih hteo da se skapiramo zašto sam se upleo u razgovor.

Quote:
Ingvi Malmstine, jer mozes malo manje tih nota da sviras, mnogo mi tesko da slusam... Ne mogu da poverujem kakvih komentara ima i lajkova na iste.
Dusan je bas odmeren u pisanju, i smatram da ne moze sa manje texta da se tako detaljno kaze to sto je rekao.. I naravno, touché za kraj, opet generalizovanje i "relativizovanje" stvari, bez iceg konkretnog izrecenog
Ma ok, ja mislim da je to stvar toga šta prija čoveku, ja čitam tuđe dugačke post-ove, na nekim drugim forumima ih ima mnogo više nego ovde. zato mi je i normalno da ih pišem. Kul je ako niko neće da ih čita, koga briga.
Sad, nadam se da ne zvučim snishodljivo...Vasa je uživo jako gotivna osoba, i možda bi se vas dvojca drugačije kontali da sedite za stolom. Internet kao vid komunikacije navlači ljude u određene situacije, gde ona druga osoba postaje dvodimenzionalno oličenje dve tri osobine koje nam najviše idu na nerve. Kako je to lepo opisao jedan momak kad me je upoznao uživo nakon višegodišnjeg sretanja na nekim drugim forumima, parafraziram "Jbt, ja sam mislio da si ti visok dva metra i građen kao Hulk". Pretpostavljam da je to bilo zbog nežne suptilnosti mog forumskog saobraćanja

Last edited by Dushan_S; 04-11-2015 at 08:43 PM.
Dushan_S is offline