Quote:
Originally Posted by branoy
jedini originalni snimak je u samom daw-u da se ne lazemo!! sve ostalo je kopija, sad kakva ...
ja bi najvise volio uzeti CD recorder, i nista export mixdown u cubesu, ni realtime ni nikako, nego pustiti PLAY zavrsnog mixa i snimiti na CD !! i onda kao takav uneti u neki soft ako bi se sta jos masterizovalo dodatno haha
|
To mali ljudi idu po kompjuteru i crtaju duplikate fajlova po hard disku pa koliko su veÅ¡ti toliko su i kopije tačne. Å*ta da se radi.
Quote:
E, sad postojala je zvuèna razlika po mom ubeðenju, ali kao što si i sam rekao bug-ovi nisu muzikalni,
a ja sam posle "freeze" èuo mnogo prijatniji zvuk,
što se poklapa o gore navedenoj tezi da æe biti da je pre u pitanju realtime bounce, nego bug.
|
Pa sad, ne znam Å¡ta tačno znači "mnogo prijatniji zvuk", ali ako ti je nakon bounce-a sve zvučalo kako treba a pre toga nije, plus ti je procesor na samom kraju, onda da, verovatno je bug. Mada bi bilo dobro da se pobrineÅ¡ da nemaÅ¡ nikakve nepotrebne pozadinske procese koji bi bili aktivni dok radiÅ¡, lupam, antivirus, razni procesi od nepotrebnih programa tipa za moblini telefon, za web kameru i slično. Da ne bi ispalo da zapravo problem nastaje jer u nezgodnom trenutku neÅ¡to kreće da radi u pozadini. Kažem zato jer je moje iskustvo da DAW-ovi obično dobro rade i kad je kompjuter na samom kraju snaga, ako im niÅ¡ta ne smeta da nesmetano koriste tih 95% procesora.