Quote:
Originally Posted by awacs
Zajebavajmo se, naravno. Sa sebi ravnima ili sa bezobraznima i nedokazanima. U mom svetu to nije stvar ukusa, nego pristojnosti. Onaj ko je na početku ima pravo na zablude (ja sam ih bar imao, a neke me vala još uvek prate). I naravno, hvala što si na kraju ipak napisao ono što si mogao i na samom početku
Pozdrav,
Vasa
Sent from my 6016X using Tapatalk
|
Možda sam mogao a možda i ne. Uostalom, možda je ovaj forum bio mnogo zanimljiviji sam po sebi kad je atmosfera bila u nekom smislu "bučnija". Svako ima različit koncept kako treba saopštiti stav. Tako sam i ja sada ovaj post sastavio zato što si posredno ti to izazvao, a ne kao prvu reakciju. Jer tebe znam lično, nekog drugog ne znam.
Quote:
Originally Posted by obicni user
Pa...
Mislio sam da forum sluzi takvim stvarima pa sam postavio thread. Naravno moderatori su ga mogli brisati ako nije adekvatan. Razlike između audia i hibrida u miksu pitao sam jel to stvarno tako ili mi se čini. I nisam pitao zbog sebe nego ako budem nekad nekome prezentirao svoj rad da bude sto bolji. Ja mogu nest procijenit ali ne mogu biti siguran. Nemam adekvatni"hardver za to i to sam napisao. Znam isti će sad reci pa kog vraga radis u glazbi. Nađi drugu zanimaciju ..e jbga. Nest ostane u krvi. Nazalost ucenje i volja vise mi nisu dovoljni da procjenim jel nest ok ili ne. Ono sto sam radio za "van" bazira se na programskom dijelu, aranzmanu..ostalo sam prepustio onima koji znaju ali i koji imaju volje raditi kako ja zelim. Bez obzira jel dobro ili ne. Iako je za sada bilo.
Ovo pak sam pitao zbog sebe. Gdje sam s tim sigurno je netko cuo u threadu remix. Istina moj prvi susret s Ritmovima koji mi nikad nisu klapali. Nisam to nit slusao nit volio.
Eto. A sad kako vam volja. Mozete se i sprdavat, mozete jednostavno preskociti ili paf reci oskreno mosljenje
|
Čuj, možda i dalje nije jasno, nisi ti ni kriv ni optužen, bar sa moje strane, niti si nešto loše uradio, normalno je ne znati i pitati. Sprdnja je sa situacijom u kojoj ti možda i ne možeš dobiti pravi savet. Zapravo, da kreneš po ovdašnjim studijima i među viđenijim ljudima, i počneš postavljati pitanja, verovatno bi dobio kao odgovor gomilu apsolutno netačnih i mitologiziranih informacija. Što ne znači da ti ljudi samim tim nisu dobri u onome što rade - veština primene nečega je različita u odnosu na tehničko znanje i količinu informacija sa kojom neko raspolaže. U tom smislu i ovde na forumu ima ljudi koji veruju da takve razlike kakve si ti čuo - postoje. Dakle ne sprdam se sa tobom, već sa određenom pojavom, nazovimo to, "audio sujeverje". A što se tiče tvog pitanja, suština je - da li je to uopšte bitno? Digitalni audio je daleko čistiji i jasniji, sa većom dinamikom, manje šuma, boljom rezolucijom,naravno ako nešto valjano snimiš, nego magnetofoni na kojima su snimljeni legendarni albumi. Upravo je to i razlog zašto neko preferira analogno - jer je manje savršeno na način koji odgovara nečijoj estetici, neko doživljava to kao "lepše". Digitalno je sasvim ok, ne treba da te brine da tvoj usnimak bude neverovatno "čist". Digitalno je čisto samo po sebi osim ako ne napraviš neku glupost. Poenta je šta je zaista bitno - tvoj miks i uopšte, kvalitet muzike će zavisiti od nekih drugih stvari, ne od tehničkih pitanja tipa "Koji bounce bolje zvuči" i sličnog. Konačno, kao što sam već gore pomenuo, uz dužno poštovanje svima ovde, možda ovaj forum nije mesto gde treba da pitaš (ako želiš da bar donekle budeš siguran) za određene vrste tehničkih informacija. A čak i da odeš na Gearslutz ili gde već, i tamo ćeš naleteti na ljude koji ne znaju šta pričaju.