Quote:
Originally Posted by Uro?_86
Da se i ja nadove?em na ovu temu.
- Pre od prilike mesec dana u Sonar-u sam radio na jednom miks projektu.
Igraju?i se sa vokalom pritisnuo sam opciju "freeze" (to je kao eksport u drugoj formi)
i vokal je po?eo da zvu?i iznena?uju?e dobro. Mnogo ?istije.
- Imao sam utisak da sam otkrio ne?to jako bitno u vezi sa vokalima.
Me?utim kada sam posle masteringa slu?ao obe verzije vokala (freeze on/off)
ipak u "wave" formatu je osetno bolje zvu?ao vokal koji nije bio friziran.
|
Naravno, to je op?te poznato. Jedan tim programera u Steinberg-u je radio na opciji "zamrzavanja", a drugi je specijalno radio na bounce-ovanju WAV, i na ?alost do?lo je do izra?aja da nisu svi programeri isti - oni koji su radili bounce su bolje obavili posao i taj komad C++ koda je mnogo bolje napisan. U broju Sound on Sound-a od pro?le godine je u jednom intervju-u D?ejms Ričardson iz Steinberg laboratorije ba? pomenuo da su sad anga?ovali treći tim programera da bi se odradio dithering da i bounce i zamrzavanje daju isti rezultat.
Quote:
Originally Posted by obicni user
Ja sam probao eksportirati jedan svoj rad i sve mi sad zvući či?će. Da li zbog gore navedenog pravila, da li zbog rasterećenja računala ili pak je to samo u mojoj glavi. Naravno ovo posljednja isto mo?e biti budući da ja slu?am na hardver koji sam prilagodio svom nedostatku sluha prema nekim songovima koji su mi odprije ostali u memoriji kako zvuče. Va?e mi?ljenje.... Ima li ili nema smisla. (interesira me iskljućivo za svoj domaći rad koji nikad neće postati ne?to vi?e...)
|
Ako ima? 32-bitni windows, onda procesor ima problem da istovremeno svira VST i sabira kanale i zato instrumenti sviraju samo na 16 bita, pa kad ih prebaci? u wav onda radi samo audio engine ali ne i vst engine i naravno, onda je sve čistije. Zato obavezno da sve bounce-uje? pre miksa, i to mo?da i u 16-bitne fajlove jer će se engine manje naprezati i sve će zvučati jo? čistije.