View Single Post
Old 18-10-2015, 06:50 PM   #26
Max D.
Junior Member

Default Re: Da li praviti "studio" u ovoj sobi?

Uzeh projekat od jednog kolege koji ima sobu skoro istih dimenzija i slican setap za rad u njoj, a pritom je napravio opasno dobar posao tretmanom.

Napravih i pokačih par broadband absorbera, skinuh sunđere s panela koji sam već uradio (pomenut i ufotkan onaj), uzeh merni mikrofon (Beh ECM8000) i lagano: merenje prazne sobe, namestim zvučnike u odnosu na merenje, okačim cloud, premerim, stavim azma panel, premerim, stavim panele od kamene vune, premerim, stavim trapove, premerim...... i program se zakuca (FuzzMeasure) i odu mi svi rezultati

Za par nedelja, kad zavr?im do kraja sve bass trapove, ponovo sve izbacujem iz sobe, ponovo merim posle ubacivanja svakog elementa (ovaj put sa print screen-om svakog koraka) pa kačim pre i posle, uz fotke i sve.. sad imam pre/posle rezultate koji se ba? ne mogu porediti (različite pozicije zvučnika i mikrofona) ali je RT30 ujednačen po tretiranom opsegu, aksijalni modal visine u boljem stanju (jedini koji je gađan bez bass trapova) a stereo slika i detalji u poziciji slu?anja nemerljivo pobolj?ani..

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Treba mozda prosarati te povrsine sa letvicama ....lakiranim...baci pogled na neke Boggijeve dizajne.Ukrotiti basove koliko mozes je ok , ali ubiti ostatak ....to izbeci po svaku cenu.
Koliko mi je to pametno, s obzirom da panel stoji na mestu prve refleksije? Svakako sam mislio to da radim ali da time ne utičem na RFZ "sweet spot" ako ne moram (znači na trapovima i panelima koji nisu na mestima prve refleksije)
Max D. is offline   Reply With Quote