Thread: Dune 2
View Single Post
Old 30-09-2015, 02:34 PM   #17
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Dune 2

Iako gotivim ovaj program i volim zvuk ovog sinta (u toj meri da je u mom slučaju odgovor na prvo pitanje iz poruke #12 - da ), primetio sam da mi u samom zvuku ipak nešto smeta.

Sam po sebi DUNE (2) zvuči lepo, ali, kad ga uporedim sa Zebrom (sint čiji mi se zvuk uvek sviđao), ispada da DUNE daje malo grub zvuk, a Zebra nekako mekan.

Ako podobro isečem frekvencije između (cca.) 100Hz i 1KHz, i zvuk DUNE-a postane mekši i dobije neku toplinu (recimo stringovi i pad-ovi tako mnogo bolje zvuče).

Zanima me, pošto iako imam koliko-toliko solidno uvo, ali budući da se nisam baš nešto nesagledivo naslušao oscilatora i sintova, makar kad su u pitanju vrhunski sintovi i oni pravi, dobri analogni .... da li je DUNE po prirodi ipak malo grub, ili je Zebra "mekan"(a) .... ili je to tako jednostavno legitimno da se zvuk doteruje eq-om po žejli?

Meni je ovako ok, pošto DUNE može da bude i mid-heavy, a i da se raščisti preko ekvilajzera, ali bih voleo možda da se javi neko ko baš ima uvo za oscilatore i kaže koju reč.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote