Thread: Potreban savet
View Single Post
Old 20-08-2015, 10:17 PM   #11
Sasa Popovic
Junior Member

Sasa Popovic's Avatar

Default Re: Potreban savet

Ljudi ja sam odusevljen komentarima I iskreno sam bas zahvalan na pomoci, a mnogo me zanima ovaj svet I onda mi je WOOOW svaki vas komentar I stvarno mi znaci.

Vise manje-sve je jasno I nemam puno pitanja.

Jedino mislim da je Boki malo precenio moje vokalne mogucnosti jer ja pevam relativno fals skoro svaki ton iz tehnickih razloga, nisam pevac I nisam nikada zadovoljan onim sto sam otpevao bez autotunea I onda sam u sah mat poziciji. A ova kompozicija je poklon mojoj devojci za rodjendan pa moram ja da je otpevam.

Vasa:
Tempo jeste 70 I pogodio si zasto sam stavio sporiji. Tad mi se cinilo da ima gruuuv neki sexy da vuce malo na nazaad, da je to smekerski da bi to to nestalo ako bih ubrzao. Odusevljen sam sta si primetio I stavicu ga onda na 72 kao sto kazes. A za koliko da pomerim onda taj dobos kad stignem do tog nivoa, pretpostavljam da se to odnosi na sve udarce? I da li sve ostalo trebao da kvantizujem (mislim na snimljene bubnjeve)?

Sto se forme tice, verovatno cu poslusati savet I izbrisatid eo pre refrena. Sto se klavira tice drugacije su harmonije na strofi pa se nebi uklopio. Planiram da ga pomerim na onaj prvi deo pre refrena, samo ne znam dal da ostavljam one flazolete na basu iz prvog puta, videcu vec...

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Ako bi nam ovde poslao mali deo potpuno sirovog snimka, recimo sam po?etak, kad ide ono "Ti moj si ?arobni svet", mo?da bi neko mogao da prokljuvi u ?emu je kvaka. Tu je na re?i "svet" glas S oti?ao u distorziju. Neki artifakti se pojavljuju, treba videti uzrok toga, da ne bi menjao mikrofon pa dobio istu stvar.
Evo sad saljem sirov snimak vokala, bez efekata...

Mikrofon sam ubacio direktno u muzicku kartu (M-audio Profire 610) koja ima fantom napajanje. Imam I predpojacalo (behringer mic2200 ultragain pro) ali ga nisam koristio za ovo snimanje jer nije kvalitetno pa da mi ne kvari kvalitet zvuka. Ne znam koliko je vazno mikrofonsko predpojacalo?

https://www.dropbox.com/s/6mrh4f59jp...4000B.wav?dl=0

PS Cackam sada oko C414, gledam da se neeekako skrpiiim za taj mikrofon jer boli glava kako zvuci ono sto sam cuo (malo bih radio dok jos ne krene fax, malo stek, malo roditelji itd), I da prodam svoj. Usput koliko bih okvirno mogao da trazim za C4000b, I koliko I da platim polovan C414, ako ste u toku sa cenama? Zanima me vase misljenje (ako ste u toku) jer me neki ljudi zbunjuju sa cenama koje mi deluju nerealno.

Ljudi, hvala jos jednom!

Last edited by Sasa Popovic; 21-08-2015 at 11:05 AM.
Sasa Popovic is offline   Reply With Quote