Thread: Potreban savet
View Single Post
Old 20-08-2015, 12:23 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Potreban savet

Quote:
Originally Posted by Sasa Popovic View Post
Ne znam da li je Vasa (kada je rekao da bi to popravio), mislio na ponovno snimanje violine, violoncela, gitare, fliglhorna, bas gitare, pratecih vokala (aj da ne racunam moje pevanje jer svakako treba ponovo) ili jednostavno na time stretch opciju (a kolko znam, ta opcija unistava kvalitet snimka mada nisam siguran u kojoj meri, tj. dal bih smeo to da koristim)? Dal je time stretch u ovoj situaciji korisna opcija ili vise stete nanosi?
Ma time stretch, kakvo crno ponovno sviranje Za toliko malo koliko treba da se ubrza nema frke, a ubrzavanje je i generalno manji problem. Ako ti je sadašnji tempo 70 BPM treba ga pogurati uvrh glave na 73, mada je i 72 dovoljno. Biće ti komotnije za pevanje. Kapiram da si sporijim tempom u stvari hteo da dobiješ laid back groove, ali bolje ti je da za komicu ubrzaš tempo, a recimo doboš programiraš za komicu iza (u gruvu, naravno, ne u miksu ).

I dalje čvrsto stojim kod toga da je onaj deo sa ženskim vokalom pre drugog refrena čist višak. Dve stvari bi dobio kada bi ga izbacio: em pesma ne bi bila toliko linearna, em bi već u drugoj strofi mogao da se pojavi onaj akustični klavir iz tog dela kao osveženje. Meni lično ne smeta što se doboš u toj drugoj strofi vrati na side stick, a sa klavirom bi imalo neki šmek. Nemam pojma, kako god

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 20-08-2015 at 12:57 PM.
awacs is offline   Reply With Quote