Pre svega, mnogo sam vam zahvalan na nesebicnoj podrsci, kvalitetnoj kritici I zlatnim informacijama za mene.
Medjutim, imam jos par pitanja.
Prvo je u vezi tempa. Slazem se sa Vasom da je tempo maaalo sporiji, ali sam to kasno primetio i razmisljam sada da li je to isplativo uopste sredivati i ako da, kako?
Ne znam da li je Vasa (kada je rekao da bi to popravio), mislio na
ponovno snimanje violine, violoncela, gitare, fliglhorna, bas gitare, pratecih vokala (aj da ne racunam moje pevanje jer svakako treba ponovo) ili jednostavno na
time stretch opciju (a kolko znam, ta opcija unistava kvalitet snimka mada nisam siguran u kojoj meri, tj. dal bih smeo to da koristim)? Dal je time stretch u ovoj situaciji korisna opcija ili vise stete nanosi?
@Bockie
Prvo hvala sto si izdvojio toliko vreme, odlusao 5 puta, bio brutalno iskren (sto mi je trebalo) I jos koristio Sound Forge, pfffff
U sustini sve je jasno vise manje I kritika je po meni stvaarno vrh. Zanima me samo kako to free snimanje bubnjeva? U svakom slucaju to mi je novi cilj (snimanje bubnjeva), pa videcu valjda se otvori neko resenje.
Sto se mikrofona tice, ali I snimanja bubnjeva, najveca prepreka je studentski budzet. Snimano je na AKG C4000b, drugi nemam. Potrudicu se da iskopam neki bolji mada sada nemam ideju ko bi mi pozajmio mikrofon. Jel moguce da je mikrofon takav shit ili sam mozda ja uprskao sa nekim pluginovima ili sl. (mada mislim da nebi trebalo)?
Znak:
Tezim tome, pa videcemo, samo da smislim kako da iskopam neki kvalitetniji mikrofon, to je trenutni problem.
Bitch:
Ovo za rimshot se slazem skrooz, nego mi nije palo napamet. Samo me maalo zbunjuje to sto je rimshot kolko znam kad udara dobos i onaj obruc, pa se dobije ostar zvuk a pretpostavljam da si ti mislio samo na onaj klik, tj obruc dobosa u strofi?? Ispravi me ako gresim nesto sa tim nazivima.
Quote:
Originally Posted by Bitch
Ne smeta mi toliko sound, koliko sve ovo drugo... ne bih ni primetio da nesto zvuci ovako ili onako da osnovne stvari sljakaju.
|
Nije mi najjasnije sta sve podrazumevas pod tim osnovnim stvarima pored navedenog (pored navedenog). Ostalo su po meni sitnije greske (Rhodes, malo fals gudaci, cudni prelazi na bubnju itd, tj to cu srediti). I nije mi jasno kada si rekao da Rhodes vise osciluje u frejzingu?
Jos jednom, veliko hvala!
PS Bio sam na Nishvillu bez neta, pa zato odgovaram posle 7 dana.