Thread: Reaper 5
View Single Post
Old 13-08-2015, 04:14 PM   #5
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Reaper 5

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Kad je ukljucen, kad je iskljucen meni je Reaper beskoristan, svi ostali Daw-ovi ga pobedjuju
Pa,onda je to otprilike feature, a ne bag.

Inače, kod mene je sada razlika između Cubase 8-ice i REAPER-a poprilična. U korist potonjeg, naravno.

Recimo, REAPER 4.xx je pucao kada stavim na jedan kanal: DUNE2 (sa prilično opterećujućim presetom), Valhalla UberMod, Valhalla Shimmer i Valhalla VintageVerb. Kada stavim Room, umesto VintageVerb-a, sve radi lepo (da kažemo, to mu je negde granica).

CB8 (Elements) je pucao još gore i nije pomagalo da se stavi Room umesto VintageVerb-a.

REAPER 5, pre svega, ne puca u istoj situaciji (naravno, svaki put ista podešavanja i bafer od 128 semplova (jer DUNE je tako pisan da kad se stavi bafer manji od 128 semplova, automatski se isključuje multithreading)), a onda još dozvoljava da se stave još dva VintageVerb-a na isti kanal. Možda čak i tri, nisam još probao.

Žao mi je što imaš problema sa REAPER-om, ali ja sam sebi konačno pronašao DAW koji mi jako odgovara (još samo da nađem vreme da se bavim muzikom ko čovek; nije mi to primarno zanimanje ) i stvarno ne vidim zašto bih se vratio na bilo šta drugo.

Možda se sećaš da sam ja imao problema sa REAPER-om (da kažemo, godinama), sve dok mi nije došlo iz gluteusa maksimusa u tintaru da ljudski isprobam WASAPI.

Fala Bogu, sad više ne moram ni to da radim. Konačno i meni ASIO radi jako lepo.

Bombona.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote