View Single Post
Old 10-07-2015, 03:41 PM   #17
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Bezobrazno blokiranje popularnog videa od 50 miliona pregleda - Pilici

hmm, zanimljiv slučaj.
evo i mog ugla viđenja stvari - imam 33 godine, sina od 5 god i ćerku od 2.5god. Lično smo odgovorni za bar 2-3hiljade pregleda Pilića a bogami i još podosta Nickovih videa sa gey prasetom i komarcem iz Zlatarića fakti kažu da ja trenutno zapravo i nemam informaciju u mom mozgu da postoji igrica sa tim likovima, a kolko sam primetio, nemaju je ni moja deca. Sad kad je pomenuste, kroz maglu se prisećam da je bilo nešto na tu temu, al niti sam je video, niti igrao, niti mislim da je popularnost Nickovog videa iole oslonjena na popularnost igre. Čak mi se pre čini da je obrnuto, da je više ljudi dalo svojoj deci da igraju tu igru pošto su već videli taj video i inficirali se njegovom, pre svega, muzikom.

IDJ Videos kao dokazani poznavaoci prilika masovnih medija i faktora uspeha popularnosti na YouTube, ne bi smeli tako lako da se igraju zamenama teza. Naročito ne izuzetno lošim ilustrativnim primerom Disney-evih crtaća, koji postoje skoro ceo vek, i trenutno ne znam nijednu pesmu, naslonjenu na neki Disneyev lik, a da je zasenila sam originalni proizvod (subjektivni utisak) i zaradila više para nego sam crtani (ovo se da proveriti i osporiti, nisam ulazio u to).

Imajući sve ovo u vidu, čini mi se da bi ovde pre autor igre trebao barem džentlmenski da bude zahvalan Nick-u na efektno urađenom poslu, koji je nesumnjivo pomogao samoj igri, a ne da se na ovaj način cela priča izvrće ruglu, i grubo krši logika.

Zbog svega toga, iako Nicka ne poznajem, a sa IDJsom do sada imao skromnu ali korektnu saradnju, trudim se da budem nepristrasan, te sam nadam se samo pojasnio odakle poriv ljudi da dižu HAJKU i dovode u pitanje moralnu ispravnost teze IDJs-a.

Marko Jovanović
Studio Underground
Arthur is offline   Reply With Quote