Mene zadnjih par godina zanima video produkcija pa sam se i toga uhvatio, koliko vrijeme dopusta. Spot mozete pogledati pod promocija radova tu na forumu.
Inace od opreme koristim Blackmagic pocket cinema camera, Canon 5d mk2, te par drugih Nikon-Canon dslrova ako zatreba vise kadrova i slicno.
Moj je stav da se i s obicnim jeftinijim dslrom moze uciniti super spot ako covjek zna sto radi i ima ideju. Naravno i jak kompjuter za obradu.
Spotove ionako nitko ne gleda previse, osim tu i tamo da se nesto vrti dok slusaju pjesmu. Svi su na isti kalup danas i mislim da je bitnija dobra ideja spota da istakne pjesmu nego nekakav high rezolucija, efekti i slicno. Ionako svi to gledaju na youtube, mislim da ni ne kliknu HD opciju ispod videa.
Ja radim iskljucivo za svoj band, kako glazbu produkciju, tako i spotove, fotografije itd. Dosta vizualno gledam stvari, pa i u glazbi te mi je video dosao kao super nacin za dodatno izrazavanje onoga sto moj band radi. Mislim da s ovom opremom mogu napraviti sto mi treba, pa ni ne ulazem vise od toga. Kazem i audio i video radim iskljucio za svoj band a vec sam hrpu novaca utukao u to sve pa dodje kao skup hobi, razumijem da ljudi koji snimaju od turbo folka, popa do vjencanja naginju nekoj bijesnijoj opremi jer od tog zive...
Neka od Black magic kamera, odlican kompjuter, dosta znanja i mozete radti sto hocete, ako treba i mtv. I par stativa, imam jedan ogroman kran od 3-4 metra, to mi dosta koristi.