View Single Post
Old 16-06-2015, 01:00 PM   #6
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Sve to stoji, zato sam i napisao da digitalno okru?enje zahteva drugačiji način rada.

Lično mislim da je najgora stvar u digitalnom svetu proizvodnja pluginova koji ?verno rekreiraju? hardver. Dubina, ?irina, separacija, ?toplina? ... sve mo?e da se postigne, samo je put drugačiji nego u analognom domenu. Sramota me da priznam, ali tek posle par godina rada ITB mi je pro?lo kroz glavu da najzad mogu da stavim reverb na insert i da kompresor u lancu sme da ide posle tog reverba Do tada sam se pona?ao kao da radim za analognim stolom i u?asno me je nerviralo ?to to nema veze sa zvukom na koji sam navikao. Cela stvar je u tome da se oslobodimo očekivanja da oprema ne?to uradi sama po sebi, nego da je mesimo i nateramo da uradi ono ?to nama treba, pa makar na način koji je potpuno ?pogre?an?.

Pozdrav,

Vasa
Da, realno najveci je problem sto svi pokusavaju nesto da iskopiraju iz hardvera i prenesu na plugin, a u vecini slucajeva kada se uradi test, ispadaju bezveze smesni, umesto da furaju svoj fazon, i piche neku svoju pricu sto se tice plugina, jer ima bas dobrih.
Mika Technika is offline   Reply With Quote