View Single Post
Old 16-06-2015, 12:16 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
Ja cu samo reci: plugini se raspadaju pri vecoj vrednosti, na primer kompresije, to u hardveru nema, a i sire zvuci stereo slika kada prodje kroz hardver, bolja je separacija samih zvukova i dubina iz nekog razloga.
I vazi za vece vrednosti od 2db.
Sve to stoji, zato sam i napisao da digitalno okruženje zahteva drugačiji način rada.

Lično mislim da je najgora stvar u digitalnom svetu proizvodnja pluginova koji „verno rekreiraju” hardver. Dubina, širina, separacija, „toplina” ... sve može da se postigne, samo je put drugačiji nego u analognom domenu. Sramota me da priznam, ali tek posle par godina rada ITB mi je prošlo kroz glavu da najzad mogu da stavim reverb na insert i da kompresor u lancu sme da ide posle tog reverba Do tada sam se ponašao kao da radim za analognim stolom i užasno me je nerviralo što to nema veze sa zvukom na koji sam navikao. Cela stvar je u tome da se oslobodimo očekivanja da oprema nešto uradi sama po sebi, nego da je mesimo i nateramo da uradi ono što nama treba, pa makar na način koji je potpuno „pogrešan”.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 16-06-2015 at 12:37 PM.
awacs is offline   Reply With Quote