hvala Shot na odg, bitno mi je da smo se razumeli sta ustvari trazim, mozda ne mogu bas da objasnim dok ne postavim slike ali ono sto sam napisao je bilo samo okvirno...
ovo za ventilatore sto si naveo je i meni bila ideja, ali samo u slucaju da je potreban dodatni protok vazduha...zbog toga sam vec unapred narucio 3,5" fan regulator za do 6 regulatora, vrlo korisna spravica sa potenciometrima i sondama koja zauzima prostor cd-roma, i ujedno mi je deo tog DIY kompjuter bay-a...na lcd-u ocitavas tacno temperature, i preko potenciometra regulises brzinu obrtaja, s tim i hladjenje a i buku ko sto kazes.... sto se kaze na sve smo mislili samo ne na ono osnovno

moram da napomenem da je sto trenutno kod majstora za te iverice itd, i da smo se dogovorili da svaki kontakt metalnog dela (celicnog rama) i panela od iverice i medijapana bude takav da u medjuspoju postoji neka (kako mi je on to objasnio) samolepiva guma, dakle ne silikon koji bi se istanjio i onako , vec posebna ta guma kroz koje prolazi sraf, koja bi sprecila svaku vrstu rattle-inga, zvonjave itd, tako da kad se sve to usrafi, ukeksuje itd verujem da nece biti nikakvog "zvonjenja" stola, skripanja itd...zatim, ako dodje do toga da cu morati da ubacim dodatni protok eksternim ventilatorima, i tu ce biti kontakt preko tih polu-guma polu-sundjer spojeva sa ventilatorima...
sto se tice grafike, za sad u studiju imamo gt630, nazalost nije pasivno hladjenje, ali verujem da je moguce naci one pci adaptere za ugao od 90stepeni tako da i ona moze da stane, ali bi mi time zaklopila ostale pci slotove...
nazalost, najvece odricanje mi je ovde to, sto monitoring zbog prostora moram da prebacim na sto, a ne na stalke kao do sad... takva je soba, plus absorberi iza zvucnika da ne mogu previse da izlazim sa stolom, jer ionako sa armrestom ima dubinu od preko 1m...
enivej, probacu da nadjem tu gumu, naravno, prvo da cujem jos neko misljenje, znam da je to dosta nezahvalna tema sa puno razlicitih misljenja, te dal shiljci, dal guma, dal prazno, za sad nista sem tog absorb-filca nisam nasao...
za arm rest mi je jedino padalo na pamet, onaj materijal cime se oblazu sedista motora, ako je nekad neko imao priliku da vidi to, izgleda kao reciklirani sundjer sa delovima gume itd, podseca na azmafon ali nema tkaninu kao sto ti kazes. ivica tog armresta se i onako stavlja na brihter i spoj nece biti ostar ugao, da se ta koza ne bi tu cepala i da ne bi bilo neprijatno za laktove... to ce i onako biti jedina povrsina na koju bi mogao stajati mis, tastatura, te mi je zbog toga bitno da bude sto cvrsche.
u marinmack-ovom tredu sam vido da je koristio samo sundjer, ne znam kako bi to islo...
e da, i multikor kabli iz gluve sobe prolazi kroz nogaru stola, tako da na kraju ni jedan kabli nece biti vidljiv, a bice ih stotinak minimum... osim naravno patchbejeva, ako nesto zatreba, mada je ruting na mixeru uglavnom, vec sasvim dovoljno ins & outs preko matrixa... cak su i kablovi dual monitora sprovedeni kroz cev u zidu...