Hej, hvala ti na ovako iscrpnom odgovoru. Dobro si primjetio, miks je dosta mono - tako je i snimljeno, bubanj sa 2 mikrofona, sve u centru, jedino je akusti?na gitara snimljena sa 2 mikrofona, pa su ra?ireni llijevo i desno, a to onda daje taj stereo. Vokale na solu i na kraju sam namjerno ra?irio ja?e jer ionako nisu realni (tako to bend ne mo?e u?ivo otpjevati), pa sam se vi?e igrao da zvu?e kao efekt nego kao da su prirodni, a zato sam ih i ra?irio. Sad je mo?da kontrast manji, ali ?ak s time i nemam problem. Za sner si u pravu, mo?da je malo preglasan u mkisu, ali tako sam ga ostavio - taj tren mi je dobro zvu?alo, premda bi mo?da bilo bolje da je malo ti?i.
A sad ?to se ti?e artisti?kog dijela mastera - osim ?to ja ne znam napraviti master (i sa miksom se mu?im), meni je zapravo fora ako novo nepristrano uho ponudi svoju viziju. Na kraju, kad sam ga prvi put slu?ao, probao sam isklju?iti sve detalje, logiku i to malo znanja i slu?ao sam samo kao pjesmu, a to mi radi dobro, tako da mi je rezultat super. Da se mo?e bolje, to je sigurno, ali tu bi se prije trebalo opet vratiti u miks fazu, a tu sam odlu?io da sam dao svoj maksimum. Na novoj pjesmi ?u se u?iti kako dalje
Ali sve ti stoji i hvala na komentaru