View Single Post
Old 31-05-2015, 05:22 PM   #120
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Studio u izgradnji(studio Garaza)

koje mnoštvo instrumenata svira ispod 100hz? Ja mogu zamisliti samo kick drum i bass amp. Čak ni kontrabass koji svira toliko duboko mislim da nije dovoljno glasan da pobudi neke sobne modove (osim ako nije špajz od 5kvm u pitanju).
Da, te cene tamo su nešto što je do pre par godina ovde bilo i naplativo, sad je već postalo misaona imenica.

Pa praktično, ja u BG poznajem jedan jedini studio koji je zapravo ekonomski isplativ i smislen - u smislu da dečko ima kiriju koju plaća svaki mesec, i vraćaju mu se novci koje je uložio u opremu, i još može da živi od toga, i ponešto novo i da kupi. Slovima : JEDAN STUDIO. A da se bavi isključivo uslužnim snimanjem i produkcijom tuđe muzike (znam dosta nekih koji su zapravo work ateljei aranžera/producenata, koji pišu i prodaju pesme/aranžmane, pa usput imaju i sve tehničke uslove da prodaju ceo paket).

Ovo ne znači da nema još studija koji se bave samo snimanjem, ali pouzdano znam da nisu rentabilni, već služe manje više kao kapric vlasnika koji imaju druge prihode.
Arthur is offline   Reply With Quote