Pa najvi?e je studia za snimanje muzike da.
Nekoliko projekata je nastalo a neki su u toku i "tu" gdje ka?e?.
Oko sobe - govorimo isto gledano za refleksije da.
Pa kad priča o bubnju prvenstveno mi ne pada na pamet hi hat i slično (to sam obrazlo?io pod opisom frekvencije u vokalnom području, znači iznad cca. 100Hz) ali kick drum ili mno?tvo drugih instrumenata koje idu ispod 100Hz.
Nema veze, samo ka?em kako da se pravi snimaonica ako se več pravi pa da je i nekoliko univerzalnija.
Ni u Slo. nemaju 100? za dan snimanja... nije situacija nikako blistava, svake godine je slabije... a ni prije nije bilo blje?tavo.
Inače cjeli album za snimiti, zmiksati, uključeni sati studia, tonskog majstora, sve... je cena od 2000? (mo?da tko i ni?e ali ajde da je to neki min.) navi?e, 3000+ sam naveo da je tamo konkurencija velika i da je i dosta kvalitetno napravljeno.
Malo smo zalutali ali nekoliko OT verovatno ne ?kodi.
Quote:
Originally Posted by Arthur
mislim da ne deluje? na istom tr?i?tu o kojem pričamo. U Srbiji, a čini mi se sve vi?e i Hrvatskoj je misaona imenica da se ne?to ?to ko?ta 3-6k eura uop?te isplati, ako pričamo o studiju za snimanje muzike.
A kamena stena mi je definitivno prvi izbor za zid iza bubnjara, da prve refleksije kupi od toga. Ja bi lično ostatak sobe prekrio različitim varijantama drveta, ?ta ko već i kako mo?e priu?titi. Modalne frekvencije na bubnju, kao ?to sam već pisao, ne idu ispod 100hz osim u slučaju kick drum-a, a i ostale moguće scenarije spektra u ?ivoj sobi sam već opisao u prethodnom postu.
|