View Single Post
Old 22-05-2015, 04:26 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: REAPER: VCA grupe

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ako nekoga zanima, možemo da pričamo o koncepciji najavljenih VCA grupa u Reaperu 5, koje nisu isto što i Steinbergovi "VCA faders". Koliko sam uspeo da shvatim, ono što Steinberg promoviše kao "VCA faders" su zapravo "motorised faders", a ne VCA grupe. Uzgred, Reaper je tu opciju (VCA-style, a u stvari motorised faders) imao još pre tri-četiri godine.

Šajem dva kratka i budalasta Reaper projekta koja možda mogu da posluže kao osnova za raspravu: https://app.box.com/s/9icl0c6vpcq4eeprbtn4cqhac0j40t39

Protivno profesionalnom poštenju u RAR fajl je uključena i instalacija 32-bitne beta verzije pomenutog softvera, čisto da ne bude ono: probao bih, ali... Pa eto, ako ikoga zanima...

Pozdrav,

Vasa

P.S. Uporediti ponašanje TRACK MUTE dugmeta na kanalu VCA Budalaština u obe verzije. I postavke za Track Grouping Parameters. I jedna i druga varijanta su ultramegadeluks iskoristive.

Oh Vaso sjajno !

Ja sam instalirao bio pre22 verziju ali neke akcije koje sam imao napravljene za v4 nisu radile, ali odustao sam od evaluacije dok ne izadje zvanicna verzija.

Ali sad se igram sa tvojim projektima i vidim da u prvom slucaju "mute" na VCA grupi gasi novu automatizaciju (gde su samo postavljene VCA Master-Slave postavke), a u drugom slucaju mute na VCA grupu gasi/mutira celu grupu (gde je pored VCA Master-Slave postavljen i mute gruping) .

Istina, korisno nema sta

Mozda kad bi sredili i tu grafiku koja ide ispred zvuka kad se unese velika latencija, i kad bi pitch correction bio malo lepsi i laksi za koriscenje mozda bih i mogao koristiti Reaper kao jedini DAW

EDIT: Mada sam sad shvatio da Melodyne moze da se stavi na item kao item FX ! Sto je ekstra !

Last edited by Jan; 22-05-2015 at 04:44 PM.
Jan is offline   Reply With Quote