Quote:
Originally Posted by Bockie
No, hteo sam pre svega da kažem i prođem kroz čitav "zasad" pitanja....
I svedem ih na: Kada je dosta produkcije?...
Kako to odlučite?
"E sad je to - to!"
Hm...?
|
Jbmlg, meni su tu najviše pomogle tri stvari: porodično vaspitanje, Tri musketara i Vinetu. Ono kad nekome nešto obećaš pa kopaš rukama i nogama da ispuniš to obećanje.
Uvek može bolje, ali ni umetnik ni publika (pa čak ni „izdavač”, šta god to značilo) nisu dužni da čekaju dok ja naučim da radim bolje da bih im dao bolji rezultat. Ako su meni dali da se time bavim, dobiće najbolje što mogu da uradim u roku u kom sam im to obećao, jer je taj rok
njima važan. Najbolja produkcija je ona koja je završena i objavljena. Sutra će možda da bude neka bolja, ali za drugu pesmu. To se valjda zove lični razvoj.
Nije da se i sami umetnici ne vraćaju istim temama, razrađuju ih, dodrndavaju... Džordž Bernard Šo je objavio pogolem dodatak Pigmalionu (koji nije namenjen pozorištu), Munk je naslikao podosta onih "vriskova" Na mostu, a i Van Gog ima onoliko Suncokreta... ALI sve su to posebna dela, kao kad bi sad Tanja Jovićević došla pa ponovo otpevala istu pesmu.
Ima i ona druga varijanta: Džordž Lukas objavi novu „prvu trilogiju” Ratova zvezda sa ubačenim CG scenama, jer kao „baš to je ono što je 'teo, al' onomad nije mogo”. Koga boli uvo za to osim grešnog Džordža? To su i dalje isti filmovi, ista vrsta montaže, ista estetika... ŠKK, da se ne lažemo. Al se rasrah.
Pozdrav,
Vasa