Thread: Recording
View Single Post
Old 19-05-2015, 09:47 AM   #3
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Recording

Quote:
Originally Posted by Carduel View Post
Po?tovani, prije par dana sam poku?ao snimiti vokal preko ra?unara i primjetio sam da ne?to nije u redu kao prije. Naime, prije sam snimao sa 10 - 20 dB INPUT GAIN a sada da bi dobio istu stvar moram podi?i gain 45 - 60 dB. Imam Phonic T8100 na koji je XLR-om priklju?en mikrofon Behringer B2 PRO. Phonic je radio cca 50-ak sati od kad je kupljen kao nov.

Kablovi su novi tako da isklju?ujem mogu?nost da je ne?to do njih!

Zvu?na kartica je EMU 1212m i instalirao sam na ra?unaru multiboot win xp, win 7 i win 8.1.

Imam orginalni CD za Win XP a za Win 7 i 8.1 sam prona?ao PatchMix koji radi.

Sve sam ovo testirao na novoj instalaciji Win XP i Adobe Audition CS6 (podr?ava Win XP SP3).

Prilikom usnimavanja na 30 dB INPUT GAIN (da li je ovo dobra razina input gaina ili treba biti manja ili ve?a?) zvuk na monitorima je odli?ne ja?ine ali digitalni zapis u Audition-u je jako slab (jedva da se vidi na ravnoj crti). Kad podignem do maksimuma input gain (60) onda je digitalni zapis ok.

Kvaliteta snimka je OK, tako da bi mo?da mogao isklju?iti i mikrofon.

Nekad sam ovo mogao postignuti sa input gainom od 20 - 30 dB?!

Isto tako desilo mi se da na 30 dB kvaliteta zapisa u Audition proradi normalno!

Isto tako mogu usnimavati na 48 k / 24 a ve?e vrijednosti od 96 k ili 192 k mi ne rade. ?itao sam malo pa sam nai?ao na podatak da treba u PatchMix napraviti Template za novu sesiju za 96 k i 192 k.

Da li netko zna kako se u PatchMix pravi nova sesija?

Hvala svima za bilo kakvu pomo? ili sugestiju.

lp
pogledati da nije ukljucen -10db na mirofonu-slucajno?
Probati snimak u nekom jednostavnijem programu napr sound forge?
Ako je ton na monitorima normalne jacine pri -30db gaina, trebalo bi da i snimak bude slicnog nivoa? Probati na nekom mikseru ispravnost mikrofona i kablova
nikolaivanic is offline   Reply With Quote