View Single Post
Old 14-05-2015, 07:00 AM   #39
igormink
Member

Default Re: O forumu i Q faktoru

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa eto, ti si hodaju?i primer da postoje i oni koji posmatraju stvari na druga?iji na?in. Ho?u re?i, na osnovu muzike koju nam s vremena na vreme ?alje? mo?e da se zaklju?i i ?ta ho?e? i ?ta ume?, i ?emu ti slu?i tehnika.

?to bi se reklo: jedan screenshot vredi hiljadu re?i, a jedan zvu?ni zapis vredi hiljadu screenshotova. ?itaju?i tvoje, DaBearove, Arthurove, Bokijeve, Shotove, Janove, a i Znakove, Spartakusove, Moglijeve, Nemanijine ili Alekove postove znam s kim razgovaram. Isto va?i i za one koji su katkad u?estvovali u raznoraznim miks-ve?bama na forumu.

Manje-vi?e to da li pri?amo o muzici ili tehnici, ZVUK nam je svima zajedni?ki imenitelj. Daj mi da ?ujem ?ta radi?, zna?u s kim razgovaram. O mnogim ?lanovima pak ne znam ni?ta osim da su umeli da otvore nalog i instaliraju neki DAW softver, ali i to je preslikano iz fizi?kog ?ivota. Svako mo?e da ima testeru u ku?i, ali ga to ne ?ini tesarom.

Pozdrav,

Vasa
Uf, te?ke su to rije?i, hvala
Ja si utvaram (kako bi rekao ?iro Bla?evi?) da sam sku?io kamo treba te?iti, ali jo? tonu ?ganaca moram pojesti da tamo i do?em ?to se ti?e zvuka, produkcije, komponiranja i sli?no. Ali neka, to me veseli
Komocija je problem, svi bi htjeli poprijeko, sa VST-om ne?to dobiti, a ne ide. Nedavno pitanje na Glazbenom forumu - neki bend je u nekom studiju snimao pjesmu instrument po instrument. E sad, logi?no, fali im ?ivosti i energije jer su rock bend. Prije nego im je palo na pamet probati to dobro uvje?bati i live snimiti, pitali su jel postoji neki VST koji bi to u?inio ?ivljim, toplijim i sve ostale floskule (sre?om nisu snimali kod mene). Na to pitanje ne postoji pametan odgovor, to je jedno od onih pitanja koje umrtvljuje forume i ljude koji ne?to znaju odbija od odgovaranja. Malo se treba preslo?iti u glavi i ciljati dobar izvor zvuka i jel se ima ?to za re?i ili ne, a onda se sve skupa mo?e uloviti sa 2 mikrofona i biti ?e dobro. Neki najve?i hitovi su tako nastali...
igormink is offline   Reply With Quote