Quote:
Originally Posted by awacs
Pa eto, ti si hodaju?i primer da postoje i oni koji posmatraju stvari na druga?iji na?in. Ho?u re?i, na osnovu muzike koju nam s vremena na vreme ?alje? mo?e da se zaklju?i i ?ta ho?e? i ?ta ume?, i ?emu ti slu?i tehnika.
?to bi se reklo: jedan screenshot vredi hiljadu re?i, a jedan zvu?ni zapis vredi hiljadu screenshotova. ?itaju?i tvoje, DaBearove, Arthurove, Bokijeve, Shotove, Janove, a i Znakove, Spartakusove, Moglijeve, Nemanijine ili Alekove postove znam s kim razgovaram. Isto va?i i za one koji su katkad u?estvovali u raznoraznim miks-ve?bama na forumu.
Manje-vi?e to da li pri?amo o muzici ili tehnici, ZVUK nam je svima zajedni?ki imenitelj. Daj mi da ?ujem ?ta radi?, zna?u s kim razgovaram. O mnogim ?lanovima pak ne znam ni?ta osim da su umeli da otvore nalog i instaliraju neki DAW softver, ali i to je preslikano iz fizi?kog ?ivota. Svako mo?e da ima testeru u ku?i, ali ga to ne ?ini tesarom.
Pozdrav,
Vasa
|
Uf, te?ke su to rije?i, hvala

Ja si utvaram (kako bi rekao ?iro Bla?evi?) da sam sku?io kamo treba te?iti, ali jo? tonu ?ganaca moram pojesti da tamo i do?em ?to se ti?e zvuka, produkcije, komponiranja i sli?no. Ali neka, to me veseli

Komocija je problem, svi bi htjeli poprijeko, sa VST-om ne?to dobiti, a ne ide. Nedavno pitanje na Glazbenom forumu - neki bend je u nekom studiju snimao pjesmu instrument po instrument. E sad, logi?no, fali im ?ivosti i energije jer su rock bend. Prije nego im je palo na pamet probati to dobro uvje?bati i live snimiti, pitali su jel postoji neki VST koji bi to u?inio ?ivljim, toplijim i sve ostale floskule (sre?om nisu snimali kod mene). Na to pitanje ne postoji pametan odgovor, to je jedno od onih pitanja koje umrtvljuje forume i ljude koji ne?to znaju odbija od odgovaranja. Malo se treba preslo?iti u glavi i ciljati dobar izvor zvuka i jel se ima ?to za re?i ili ne, a onda se sve skupa mo?e uloviti sa 2 mikrofona i biti ?e dobro. Neki najve?i hitovi su tako nastali...