Quote:
Originally Posted by igormink
problem je što ovakvi forumi po defaultu stavljaju tehnologiju ispred glazbe, to je neminovno jer nas sve zanima kako nešto posti?i sa nekim kompresorom, delayom, reverbom i sli?no, ali u šumi svega toga izgubila se ideja (generalno re?eno) zašto to radimo. Fale autori i dobra glazba neovisno o žanru. Kada bi imali ispred sebe izvrsnog autora, aranžera, pjeva?a, glazbenika mislim da bi u drugi plan pala ideja o 100 kanala, efekata i ostale stvari koje frustriraju (barem mene). Eto, možda ja to gledam malo romanti?no, ali treba se vratiti ideji stvaranja dobre glazbe i studija kao mjesta koje to podržava, a koje nije samo sebi svrha. Trenutno mi se ?ini da je tako, pa postaje dosadno i nezanimljivo, a to se onda mora nužno preslikati i na forume.
|
Pa eto, ti si hodajući primer da postoje i oni koji posmatraju stvari na drugačiji način. Hoću reći, na osnovu muzike koju nam s vremena na vreme šalješ može da se zaključi i šta hoćeš i šta umeš, i čemu ti služi tehnika.
Što bi se reklo: jedan screenshot vredi hiljadu reči, a jedan zvučni zapis vredi hiljadu screenshotova. Čitajući tvoje, DaBearove, Arthurove, Bokijeve, Shotove, Janove, a i Znakove, Spartakusove, Moglijeve, Nemanijine ili Alekove postove
znam s kim razgovaram. Isto važi i za one koji su katkad učestvovali u raznoraznim miks-vežbama na forumu.
Manje-više to da li pričamo o muzici ili tehnici, ZVUK nam je svima zajednički imenitelj. Daj mi da
čujem šta radiš, znaću s kim razgovaram. O mnogim članovima pak ne znam ništa osim da su umeli da otvore nalog i instaliraju neki DAW softver, ali i to je preslikano iz fizičkog života. Svako može da ima testeru u kući, ali ga to ne čini tesarom.
Pozdrav,
Vasa