View Single Post
Old 13-05-2015, 12:31 PM   #32
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: O forumu i Q faktoru

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
problem je što ovakvi forumi po defaultu stavljaju tehnologiju ispred glazbe, to je neminovno jer nas sve zanima kako nešto posti?i sa nekim kompresorom, delayom, reverbom i sli?no, ali u šumi svega toga izgubila se ideja (generalno re?eno) zašto to radimo. Fale autori i dobra glazba neovisno o žanru. Kada bi imali ispred sebe izvrsnog autora, aranžera, pjeva?a, glazbenika mislim da bi u drugi plan pala ideja o 100 kanala, efekata i ostale stvari koje frustriraju (barem mene). Eto, možda ja to gledam malo romanti?no, ali treba se vratiti ideji stvaranja dobre glazbe i studija kao mjesta koje to podržava, a koje nije samo sebi svrha. Trenutno mi se ?ini da je tako, pa postaje dosadno i nezanimljivo, a to se onda mora nužno preslikati i na forume.
Pa eto, ti si hodajući primer da postoje i oni koji posmatraju stvari na drugačiji način. Hoću reći, na osnovu muzike koju nam s vremena na vreme šalješ može da se zaključi i šta hoćeš i šta umeš, i čemu ti služi tehnika.

Što bi se reklo: jedan screenshot vredi hiljadu reči, a jedan zvučni zapis vredi hiljadu screenshotova. Čitajući tvoje, DaBearove, Arthurove, Bokijeve, Shotove, Janove, a i Znakove, Spartakusove, Moglijeve, Nemanijine ili Alekove postove znam s kim razgovaram. Isto važi i za one koji su katkad učestvovali u raznoraznim miks-vežbama na forumu.

Manje-više to da li pričamo o muzici ili tehnici, ZVUK nam je svima zajednički imenitelj. Daj mi da čujem šta radiš, znaću s kim razgovaram. O mnogim članovima pak ne znam ništa osim da su umeli da otvore nalog i instaliraju neki DAW softver, ali i to je preslikano iz fizičkog života. Svako može da ima testeru u kući, ali ga to ne čini tesarom.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 13-05-2015 at 02:24 PM. Reason: alek019 + pravopis
awacs is offline   Reply With Quote