View Single Post
Old 07-05-2015, 03:41 AM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: Rock bend sa elektroncima, bez pojacala preko laptopa ?

Apsolutno izvedivo i dapače vrlo jednostavno!
Opališ neke plugine na izlazne kanale da još dodatno stisnu i limitiraju ono što ide prema razglasu i to će zvučati bolje od "standardnog" zvuka koji bendovi šalju prema FOH mikseru.
Slaba karika je naravno kompjuter. Ja se u ovako nešto ne bi upustio bez drugog backup kompjutera koji se u roku od tridesetak sekundi može prekopčati ako ovaj prvi padne.
Latencije moraju biti nisko zato komp tjera u velika opterečenja...

Jel se može svirati gitare preko pluginova i bez pojačala? Može! Znam da to već rade u bendu od Tonija Cetinskog. I to bez straha odrade pred arenom od 15 hiljada ljudi!

Jedino iz komercijalnog aspekta na malim gigovima ne znam jel bi prošlo. Ljudi vole osjetiti buku benda pa im možda sve ispadne malo čudno.

Možda bi razumno bilo ipak zadržati neki manji FOH mikser pa u njega slati grupe kanala iz kompjutera a ne samo ispeglani master ravno u razglas. Treba neka doza kontrole nad odnosima vokala i ostatka. Ali može se već te grupe (stemove) dobro ispeglati u kompjuteru i prije nego što dođu u FOH mikser, pa onda taj mikser posluži samo za finu kontrolu levela i za slanje prema monitoringu (sendovi i/ili grupe u InEar).
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote