awacs se dotakao "praktičnih okolnosti" ali suština je da ja iako klavijaturista koji je sa MIDI protokolom na "ti" baš iz tog razloga ne bih smeo da poverim ceo live sistem DAWu.
Na stranu i da pazariš dovoljno dobar MIDI kontroler za potrebne kontrole krenimo od banalnosti - dovoljno je da se MIDI kabl izvuče i da do kraja nastupa nemaš ama baš nikakvu kontrolu nad svojim nastupom osim miša ili touchpada (možda i grešim, možda postoji DAW koji jednom isključeni MIDI registruje bez neke veće muke ponovo).
A na kraju, kako rade profesionalci? Recimo da je Hurts u tom nekom fahu koji ti juriš - SPD-X za drum semplove, Line6 i slične (i bolje) sprave su tu za gitarske emulatore a ukoliko im treba nešto više usempluju celu matricu i sviraju preko. Zapravo jedini koji koriste laptop za svoju neku upotrebu su klavijaturisti. Misliš li da im nije pala na pamet ista ideja? I zbog čega onda ne nastupaju tako? Nije da nemaju ni resursa ni vremena da to organizuju "pod konac".
Ne kažem da to ne može da zvuči kako treba. Štaviše iz lične prakse znam da sam godinama unazad radio u sličnoj postavci (uz akustični bubanj) i to preko posebno dizajniranih DAW sistema koji preko ADAT kablova rade baš to o čemu ti pričaš - a da me ubiješ ne mogu sad da ga izguglam nikako.
Ali znam ovo - razgovarao sam baš na tu temu finansija sa toncem i došli smo do toga da kada podvučeš crtu nema neke finansijske uštede - jedina prednost takvog mixa je što za iste pare imaš 10 puta više mogućnosti od svih pluginova ovog sveta do AUX manipulacija nezamislivih za bilo koji digitalni mikser.
A opet iz prakse znam da nam se dešavalo da jedan ADAT brljavi pa da par kanala ne radi i onda na licu mesta pred samu svirku svedeš bubanj bukvalno na nogu i doboš.
Dakle, može, ali koštaće možda i više nego standardna oprema ako želiš da se ne kockaš sa svojim obrazom.
PS - I što se tiče prakse setih se sada da sam slušao jedan domaći bend sa tom idejom, čini mi se da se zovu Inje - bili su predgrupa Muse u Beogradu. Na stranu sad stil i kvalitet pesama, manje ili više imali su takav setup. I zvučali su iskreno kao igračka i to bez da ih je "tonac minirao" ili nešto slično.
PPS - Što se tiče distribucija za slušalice - Behringer HA4700 (4 kanala +2-band EQ po kanalu) ili HA8000 (8 kanala) skroz završava posao i mišljenja sam da bilo šta skuplje od toga spada u bahaćenje