Meni iskreno nikad nije bila potpuno jasna ta varijanta 'izvadi sto, stolicu, klavijature i sta sve ne iz sobe' dok radis mjerenja?
Mislim teoretski jeste, manje comb filteringa od npr stola, jos bla-bla-bla potencijalnih 'remetitelja' ima... Mislim tako sam i sam radio mjerenja, vadio sve vani i sve po p.s-u... Ali na kraju opet moras da vratis stvari unutra...
Ne pricam naravno o klasicnom namjestaju tj krevetima, ormanima za robu i te stvari. To svakako out...
Ali opet sve to treba covjeku da se vrati tamo na kraju krajeva, sto zbog udobnosti, sto zbog toga jer ti treba ta oprema i to malo namjestaja... Tu mislim na radni sto, stolicu, rekove, razne stalke i te alatke... Ali dobro... To nije problem...
Sa sto vecom kolicininom vune/apsorbera svakako ne mozete pogrijesiti ljudi, a posle fine tuning...
I ne znam sto se svi boje da ne 'ukake' prostor sa vunom/drugim apsorbcionim materijalima? Necete... Samo mali period privikavanja slijedi i nikako ne moze bit gore od prazne sobe u svakom slucaju..
Posle opet u zavisnosti od sobe i kolicine odradjene apsorbcije difuzija, vracanje zivosti, membranski apsorberi ili sto vec, ali ce soba vec uveliko unazad kad stignete do tog stadijuma zvucati bolje nego na pocetku...
Tesko je od sobe 5x3 napraviti vrhunski control room (ne kazem da je eventualno nemoguce), ali solidan prostor koji je svakako svemir u odnosu na praznu se moze..