View Single Post
Old 09-04-2015, 01:54 AM   #42
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koji DAW koristite?

Evo da dam konkretan odgovor

Malo Cubase, malo S1, malo Reaper, malo Pro Tools.

Ne postoji preterani razlog zasto malo ovo malo ono, cisto mi ponekad razbija rutinu ...

Ali recimo

Reaper mi ne radi dobro sa velikim projektima (50+ kanala) i baferom iznad 512, pocne da se raspada, u Cubase-u i S1 mogu mnogo vise da guram i da koristim vece bafere kad je potrebno... Ljudi kazu frizuj, iz inata necu , salim se, zasto bih to radio kad u drugim softverima ne moram... Plus ona poznata zajebancija, sto veci ADC to vise grafika na pluginovima zuri u odnosu na zvuk, al to se resava tako sto se armuje traka za rec, pa ajde nije toliko strasno, ali sto je ruting komplikovaniji to je veca zezancija...

Ali neke stvari Reaper ima mnogo bolje od svih ostalih DAW_ova koje sam probao, narocito time stretch algoritme, nigde tako dobar stretch nisam cuo, editing u Reaperu je pesma, ma sve je pesma sem toga sto iz nekog razloga se brze raspadne na vecim projektima...

Reaper ima sve sto mi treba od jednog DAW-a, ali ovi gore razlozi me teraju da drzim jos 2 DAW-a na racunaru, ne mogu da se uzdam u njega za gigantske projekte, a ponekad odu i u 120 kanala...

Cubase, jer sam dugo na njemu, i sto je mnogo ljudi oko mene na njemu, non stop mi stizu Cubase projekti ...

S1 - jer mi se svidja, i cekam sta ce da urade sa v3 pa da kupim i njega, cisto iz respekta.

i PT, jer mi iz inostranstva mahom stizu PT projekti, ali dugo nisam radio u njemu...
Jan is offline   Reply With Quote